Coadă mare la guvernare. Tăriceanu se bagă în față pentru funcția de premier

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

Călin Popescu Tăriceanu a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că se simte pregătit și potrivit pentru funcția de prim-ministru după alegeri.

„Eu cred că este normal ca un partid care are aspiraţii, pretenţii în alegeri, şi nu face figură aşa, de prezenţă, să aibă ocazia şi curajul să îşi desemneze propriul candidat la primul ministru. Aşadar, sigur că şi noi, dar şi PSD avem această libertate, pe care noi am şi folosit-o.

În privinţa strategiei de campanie, tacticilor pe care le folosesc, asta am făcut noi, ce fac alţii îi întrebaţi pe ei”, a declarat Tăriceanu, la o întâlnire electorală ALDE care a avut loc la Bistrița.

Potrivit Agerpres.ro, liderul ALDE a mai spus că PNL nu are un candidat pentru șefia viitorului Guvern: „S-a dus să caute în târg şi l-a găsit pe un băiat pe care îl cheamă Cioloş. PSD are, după părerea mea, candidaţi, şi consideră că momentul tactic de anunţare nu a venit. Dar asta e o problemă a lor, întrebaţi-i pe ei. Noi am considerat că acesta este momentul în care trebuie să facem acest anunţ”.

Copreşedintele ALDE a mai spus că anunţarea candidaturii sale la funcţia de prim ministru este şi o măsură de a nu-i da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis de a invoca lipsa unor astfel de candidaturi.

„Eu sunt de părere că nu trebuie să îi lăsăm preşedintelui Iohannis câmp liber pentru manevre, ca să spună după alegeri: păi ştiţi, n-am înregistrat decât pe domnul Cioloş, că l-am rugat eu să candideze şi dânsul a acceptat, şi atunci România nu are personalităţi capabile să conducă ţara”, a mai declarat Tăriceanu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.