CM 2018: Tot ce trebuie să știi despre ultimele meciuri din faza grupelor

CM 2018: Ultimele meciuri din faza grupelor încep azi. Foto: FIFA World Cup / Facebook

CM 2018: Faza grupelor de la Cupa Mondială din Rusia se apropie de final. În următoarele patru zile se vor juca ultimele meciuri din cele opt grupe, iar duelurile se anunță a fi deosebit de încinse.

Dacă unele echipe sunt sigure de calificare, printre care se află și gazdele, iar altele și-au cumpărat deja biletele spre casă (Polonia, de exemplu), în ultima etapă a grupelor CM 2018 se va decide soarta campioanei mondiale en-titre Germania, dar și a finalistei din urmă cu patru ani, Argentina.

CM 2018: Ultimele meciuri din faza grupelor

În Grupa A se cunosc numele echipelor calificate: Rusia și Uruguay. Dacă gazdele, date de mulți victime sigure la acest turneu, au făcut spectacol, învingând clar atât Arabia Saudită (5-0), cât și Egiptul (3-1), sud-americanii au bifat victorii minime cu ambele echipe și au nevoie de o victorie azi, de la ora 17:00, pentru a câștiga grupa.

Adversarele celor două din optimile de finală vor fi decise tot azi, de la ora 21:00, în urma meciurilor dintre Spania și Maroc, respectiv Portugalia și Iran. Ibericii au adunat patru puncte până acum, în timp ce iranienii stau la cota 3, iar un succes îi va trimite, în premieră, în faza knock-out a Cupei Mondiale.

Marocul este eliminat, după ce a pierdut primele două meciuri cu 0-1, însă naționala din nordul Africii nu a jucat deloc prost până acum.

CM 2018: Ultimele meciuri din faza grupelor

Marți se decide soarta Grupelor C și D. Franța este deja calificată în ”optimi”, după două victorii la limită cu Australia (2-1) și Peru (1-0). În ultimul meci, ”cocoșii” vor întâlni Danemarca, nordicii având nevoie de o remiză pentru a progresa în competiție. Dacă Franța învinge Danemarca, iar Australia câștigă cu Peru, ”cangurii” vor fi cei care se vor califica între cele mai bune 16 echipe de la CM 2018.

În Grupa D, Croația, care a strălucit în primele două partide, învingând clar atât Nigeria, cu 2-0, cât și Argentina (3-0), întâlnește Islanda. Insularii au un singur punct, însă o victorie cu croații îi poate trimite în optimile de finală. În celălalt meci, Nigeria dă piept cu Argentina.

Sud-americanii au câștigat toate cele patru dueluri de la Cupa Mondială cu formația africană și doar un succes îi poate ajuta să se califice în faza următoare. Nigerienii pot merge mai departe și cu o remiză.

CM 2018: Brazilia și Germania, în pericol

Brazilienii au scârțâit în primele două meciuri din Grupa E, reușind doar o remiză cu Elveția, 1-1, și o victorie chinuită cu Costa Rica, 2-0, în prelungiri. Miercuri, cvintupla campioană mondială întâlnește Serbia, care are nevoie de o victorie sau de o remiză și un eșec al Elveției cu codașa Costa Rica – formație deja eliminată.

Germania, campioana mondială în exercițiu, a tremurat serios cu Suedia, pe care a învins-o cu un gol splendid, în prelungiri. O victorie la două goluri cu selecționata din Coreea de Sud asigură prezența ”panzerelor” în optimile de finală. Nemții n-au ratat niciodată calificarea din grupe la Mondiale. În celălalt meci, mexicanii trebuie să evite un eșec la două goluri în fața suedezilor pentru a-și continua aventura la CM 2018.

Ultimele meciuri din faza grupelor la CM 2018

Anglia și Belgia își vor disputa, joi, supremația în grupa G. Ambele echipe au câștigat clar primele două meciuri, cu Tunisia și Panama, și au același golaveraj: 8-2! Adversarele celor două excelente echipe europene din optimile de finală vor fi decise de partidele Japonia – Polonia și Senegal – Columbia. Asiaticii pot merge mai departe cu o remiză în fața dezamăgitorilor leși, care sunt deja eliminați, în timp ce columbienii au nevoie de victorie cu africanii.