CM 2018: Polonia, care a lăsat România acasă, a pierdut clar cu Senegalul

Senegalezii au făcut un meci excelent cu Polonia. Foto: FIFA World Cup 2018 / Facebook

Surprizele continuă să curgă la Cupa Mondială 2018 din Rusia. După ce Japonia a învins Columbia (2-1), ultimul meci din prima etapă a grupelor a adus un nou șoc: Senegal – Polonia 2-1!

Leșii, care au câștigat clar grupa din preliminariile CM 2018 din care a făcut parte și România, a părut copleșită de statutul de favorită în meciul cu abilii senegalezi.

Africanii, care sunt doar la a doua prezență din istorie la Mondiale, după parcursul fulminant din Coreea de Sud și Japonia, în urmă cu 16 ani, când au ajuns în sferturile de finală, au arătat calități fizice extraordinare, dar și o bună organizare a jocului.

Prima victorie a reprezentantelor ”continentului negru” la turneul final din SUA a fost deschisă de autogolul polonezului Thiago Cionek (n.r. – jucător născut în Brazilia), care a deviat nefericit pe lângă portarul Wojciech Szczesny un șut al senegalezilor.

Senegalezii, primii africani care câștigă la CM 2018

Cu toate că au controlat posesia, leșii nu au reușit să îi furnizeze pase utile vedetei Robert Lewandowski, iar senegalezii au profitat: Niang a țâșnit pe un contraatac-surpriză, a fost mai rapid atât decât fundașii polonezi, cât și decât portarul lor, care joacă la Juventus Torino, și a înscris simplu, în poarta goală.

Polonia a revenit în meci pe final, când Grzegorz Krychowiak a înscris simplu, cu capul, după o fază fixă. Senegalezii au reușit apoi să adoarmă jocul până la final și au făcut un pas mare către optimile de finală în Rusia 2018.

În Grupa H, Columbia și Polonia, favorite pe hârtie înaintea startului turneului, împart ultimul loc, la cota 0, în timp ce Japonia și Senegal au 3 puncte.