CM 2018: Marocanii, primii eliminați de la turneul final

Cristiano Ronaldo i-a eliminat pe marocani de la Cupa Mondială 2018. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Cristiano Ronaldo a marcat singurul gol al victoriei Portugaliei în fața Marocului, care a devenit prima echipă eliminată matematic de la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Marocanii, care pierduseră în ultimele minute, după un autogol, în fața Iranului, 0-1, au primit gol la prima fază periculoasă de gol. Cristiano Ronaldo, autor al unui hat-trick în remiza, 3-3, cu Spania, a înscris splendid cu capul, după un corner al lusitanilor.

Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Europei

Ronaldo a ajuns la 85 de goluri marcate pentru echipa națională, depășind recordul legendarului atacant maghiar Ferenc Puskas, care a înscris de 84 de ori în 85 de meciuri pentru Ungaria.

Cristiano Ronaldo (33 de ani), care a jucat de 152 de ori pentru naționala Portugaliei, mai are însă mult de tras pentru a-l ajunge pe liderul all-time al golurilor marcate în partide internaționale. Acesta este iranianul Ali Daei, cu 109 reușite.

După ce au înscris, portughezii s-au mulțumit să își conserve avantajul și tactica a dat roade. Marocanii au atacat neîncetat pe stadionul Lujniki din Moscova, însă ghinionul, neinspirația oamenilor de atac și chiar și arbitrul – care a închis ochii la un penalty ce putea fi acordat pentru nord-africani – au făcut ca scorul să rămână neschimbat până la final.

Marocanii mai au de jucat un singur meci, cu Spania, însă nu mai pot ajunge în optimile de finală. Spania întâlnește diseară Iranul și are mare nevoie de victorie. O victorie a asiaticilor i-ar putea trimite acasă pe campionii mondiali din 2010.

Dacă Uruguay va învinge azi Arabia Saudită, nu numai că se va califica în faza următoare a competiției, dar va trimite acasă două echipe: pe cea saudită și pe cea din Egipt.