CM 2018: Marea Rusie! Gazdele au spulberat și Egiptul

Egiptenii n-au putut să oprească asalturile rușilor. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Rușii, dați de mulți drept victime sigure înaintea startului turneului final, au reușit un 3-1 spectaculos cu egiptenii, care pot să înceapă să împacheteze, după al doilea eșec suferit în Grupa A.

Rusia petrece. Are și motiv: echipa națională este ca și calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale, performanță neatinsă de la căderea Uniunii Sovietice. După un 5-0 excelent cu Arabia Saudită, rușii au învins azi o altă echipă slăbită de pe urma postului de Ramadan, Egiptul.

”Faraonii”, care pierduseră primul meci pe final, 0-1 cu Uruguay, au reușit să le țină piept gazdelor doar o repriză. Fathy a marcat un autogol în startul părții secunde, iar excelenții Cerîșev și Dzyuba – pe lista marcatorilor și cu saudiții – au tranșat partida după o oră de joc.

Autogolurile se înmulțesc pe zice ce trece la turneul final din Rusia. Până acum au fost înscrise cinci, iar recordul absolut pentru Cupa Mondială a fost stabilit în 1998, când s-a marcat de șase ori în propria poartă.

Egiptenii, care l-au avut în teren pe Mohammed Salah – care a făcut un sezon de vis la Liverpool, n-au reușit decât să reducă din handicap, din penalty, chiar prin vedeta lor.

Nord-africanii părăsesc astfel competiția, fiind greu de crezut că saudiții vor reuși mâine să îi răpună pe uruguayeni. Cum nu mai are nimic de pierdut, antrenorul Hector Cuper l-ar putea trimite în teren împotriva saudiților pe portarul Essam El Hadary, care, la 45 de ani, ar deveni cel mai bătrân jucător care joacă la Cupa Mondială.

Rusia, de cealaltă parte, a marcat de opt ori în primele două partide (n.r. – în 2010, Spania a câștigat Cupa Mondială cu opt goluri marcate în toate cele șapte meciuri jucate) și, cu toate că este abia pe locul 70 în clasamentul FIFA, fiind cea mai slabă participantă la turneul final, este și prima care face pasul spre faza optimilor de finală.