CM 2018: Argentina, bătută măr de Croația. Messi și ai săi, aproape eliminați

Croații au făcut un meci perfect cu Argentina la CM 2018. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Argentina, finalista din urmă cu 4 ani, riscă eliminarea încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Rusia, după ce a pierdut categoric în fața Croației, scor 0-3. După două meciuri în Grupa D, Messi și compania au adunat doar un punct.

Meciul a fost decis de o eroare a portarului Willy Caballero, care a încercat să îl lobeze pe mijlocașul croat Ante Rebic, însă acesta a înscris cu calm în poarta sud-americanilor.

Lionel Messi, de la care se așteptau atât de multe, nu a reușit mare lucru în fața unei defensive croate foarte bine organizate. Croații, care se prezintă în Rusia cu o ”generație de aur” care n-a câștigat nimic, însă de o valoare incontestabilă, s-au desprins pe final. Luka Modrici a înscris pentru 2-0, iar Ivan Rakitici a stabilit scorul final în minutele suplimentare.

Croația a devenit a patra echipă care se califică în optimile de finală ale CM 2018, după Rusia și Uruguay, din Grupa A, respectiv Franța, din Grupa B.

Argentina – Nigeria, meci de totul sau nimic

Dezastrul argentinian de la Nizhny Novgorod ar putea fi salvat în ultima etapă, când ”pumele” întâlnesc Nigeria – o veche cunoștință de la Cupa Mondială. Argentina și Nigeria s-au întâlnit de patru ori în ultimele șase turnee finale, iar sud-americanii au câștigat de fiecare dată.

”Vulturii” africii întâlnesc azi Islanda, de la ora 18:00, într-un meci crucial pentru ambele formații. Nordici au smuls o remiză cu Argentina în primul meci, scor 1-1, în timp ce nigerienii au pierdut cu 0-2 în fața Croației.

Tot azi se dispută două meciuri din Grupa E: Brazilia, ținută pe loc de Elveția la debut, 1-1, dă piept cu Costa Rica, învinsă la limită de Serbia în urmă cu câteva zile, scor 0-1. Sârbii și elvețienii închid ziua de meciuri, de la ora 21:00, la Kaliningrad.