Prima clădire din România cu pistă de alergare în aer liber, pe acoperiș

Skanska, o companie suedeză, anunță investiții de 38 de milioane de euro în prima clădire din proiectul Capus 6, ridicată peste drum de stația de metrou Politehnica, din Capitală. Potrivit Economica.net, viitoarea clădire de birouri va avea pe acoperiș și o pistă de alergare.

Clădirea va avea 11 etaje și o suprafață închiriabilă de 22.000 de metri pătrați. Finalizarea este programată spre sfârșitul anului viitor.

„Unul din obiectivele principale ale Skanska este de a crea spații de lucru inovatoare, pregătite pentru viitor, iar unul din elementele cheie ale acestei misiuni este omul.

Putem avea cele mai îndrăznețe linii de design și cea mai nouă tehnologie, dar principala funcție a unei clădiri este să ofere valoare vieții de zi cu zi a celor pe care îi găzduiește.

De aceea, pentru Campus 6 am dezvoltat conceptul pornind de la lucrurile esențiale – cum ar fi aerul, lumina, spațiul sau comunitatea” a declarat country directorul Skanska Property România, Aurelia Luca.

Skanska dorește și ca proiectul Campus 6 să devină prima clădire din România certificată WELL. Această certificare analizează șapte criterii: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, minte și confort. Mai exact, această certificare, introdusă în 2014 în Statele Unite, urmărește ca în clădirile în care ne petrecem majoritatea timpului să ne creeze o stare de bine și să nu afecteze sănătatea.

Compania suedeză vrea să construiască pe fosta platformă Pumac spații de birouri de 81.000 de metri pătrați.

Skanska a mai dezvoltat în România proiectul Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 de mp. Primele două clădiri au fost vândute companiei Globalworth. Cei de la Skanska vor să mai dezvolte o clădire de birouri în nordul Bucureștiului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.