City break-urile se vor ieftini cu 15 – 20%

Începând cu luna aceasta, până în luna august, tarifele vacanțelor city break ar putea scădea cu până la 20%, potrivit unui studiu Paravion.

„Este un efect normal al pieței. Vara este perioada concediilor prelungite în destinații calde, majoritatea cu mare, plaje și atracții la îndemână, și mai puțin a sejururilor active, în destinații urbane”, explică Remus Vișan, directorul general al Paravion, într-un comunicat de presă.

Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în orașe din Italia, Cehia sau Olanda.

Dacă în martie un sejur de 2 zile în Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun și bilete de avion incluse, costa, în medie, 315 euro de persoană, în iunie, același pachet poate fi achiziționat cu 275 de euro.

De asemenea, costul unui city break de 2 nopți în Amsterdam, cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun și zbor dus-întors inclus, se ridică la peste 450 euro în plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoană în iunie.

Praga poate fi vizitată vara cu aproximativ 240 euro/persoană, față de 300 de euro/persoană, costul unui pachet cu 2 nopți de cazare la trei stele și biletele de avion în luna martie.

Paravion intră din acest an pe piețele din Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu și sud-estul Asiei, extindere care va genera, în 2017, circa 25% din cifra de afaceri consolidată pe grup.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: