Cioloș nu o vrea pe Kovesi în politică

dacian cioloș
Foto: Facebook

Fostul prim ministru Dacian Cioloș, fondatorul formațiunii politice Mișcarea Împreună, a declarat că „magistrații nu fac politică”, referindu-se la invitația pe care USR i-a făcut-o Laurei Codruța Kovesi de a intra în partid.

„Nu comentez speculaţii şi presupuneri. Din punctul meu de vedere, în momentul în care fostul procuror-şef al DNA a spus că rămâne procuror, subiectul a fost închis, pentru că statutul magistraţilor este clar şi neechivoc.

Magistraţii nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie să aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoană sau alta.

Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forțelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi al unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui să fie o consecinţă a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică“, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier spune că relația formațiunii sale politice cu USR urmează să se consolideze.

„Colaborarea noastră cu USR e bazată pe valori comune şi pe obiective comune de construcţie care vizează viitorul României. Pe aceste baze, relaţia va continua şi se va consolida“, a mai adăugat Cioloș.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat marți, a doua zi după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de șefă DNA, că a invitat-o să intre în partidul pe care îl conduce.

Barna a spus că i-a mulțumit pentru susținere și că în următoarea perioadă își va lua un concediu și vor urma discuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.