Cioloș nu o vrea pe Kovesi în politică

dacian cioloș
Foto: Facebook

Fostul prim ministru Dacian Cioloș, fondatorul formațiunii politice Mișcarea Împreună, a declarat că „magistrații nu fac politică”, referindu-se la invitația pe care USR i-a făcut-o Laurei Codruța Kovesi de a intra în partid.

„Nu comentez speculaţii şi presupuneri. Din punctul meu de vedere, în momentul în care fostul procuror-şef al DNA a spus că rămâne procuror, subiectul a fost închis, pentru că statutul magistraţilor este clar şi neechivoc.

Magistraţii nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie să aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoană sau alta.

Eu unul aşa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forțelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori şi al unui program pentru România. Candidaţii, oricare ar fi ei, ar trebui să fie o consecinţă a acestei abordări şi aceştia trebuie să fie aleşi în jurul unor criterii de integritate, cinste şi profesionalism dovedit. Doar aşa putem reforma clasa politică“, a declarat Dacian Cioloș.

Fostul premier spune că relația formațiunii sale politice cu USR urmează să se consolideze.

„Colaborarea noastră cu USR e bazată pe valori comune şi pe obiective comune de construcţie care vizează viitorul României. Pe aceste baze, relaţia va continua şi se va consolida“, a mai adăugat Cioloș.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat marți, a doua zi după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de șefă DNA, că a invitat-o să intre în partidul pe care îl conduce.

Barna a spus că i-a mulțumit pentru susținere și că în următoarea perioadă își va lua un concediu și vor urma discuții.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.