Cioloș anunță că rămâne activ în viața publică. Prima întâlnire a fost cu USR

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că va lansa un ONG dispus să colaboreze cu partidele din opoziție. A avut deja discuții cu cei din USR.

„Cred că în România a face politică nu trebuie să însemne doar a fi la guvernare sau în Parlament, ci să aducem acțiunea publică mai aproape de oameni”, a spus Dacian Cioloș.

Fostul premier a fost întrebat și dacă se va înscrie în USR. „Nu am discutat azi. Am discutat de modul de colaborare pe viitor. Eu intenţionez să am discuții cu foştii colaboratori să creăm o structură colaborativă care să fie activă public şi care să promoveze principiile de acolo. Fundaţia va fi o asociaţie activă”, a mai spus Cioloș.

Dacian Cioloș a mai spus și că nu va transforma ONG-ul într-un partid, considerând că „avem suficient partide politice”.

De asemenea, a anunțat că a avut o discuție cu președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, și urmează să se decidă dacă și cum vor colabora.

Însă, un lider PNL, Mihai Voicu, s-a antepronunțat și a spus că nu dorește o colaborare cu Dacian Cioloș.

„Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu dorește să fie pe afișele noastre și că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menționează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi”, a spus Mihai Voicu, pe Facebook.

La proiectul lui Dacian Cioloș ar urma să se alăture și foști miniștri din cabinetul pe care l-a condus. Este vorba despre fostul ministru al Muncii, Dragoș Pâslaru, dar și de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.