Cine sunt noii miniștri din Guvernul lui Mihai Tudose

Guvernul României FOTO: Gov.ro
Guvernul României FOTO: Gov.ro

Liderii PSD au decis cine sunt noii miniștri din Guvernul condus de Mihai Tudose. La Ministerul Dezvoltării a fost propus Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Acesta a condus 8 ani Consiliul Județean Olt. După alegerile din 2016 a devenit senator. La Senat este membru în „Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală” și în „Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități”.

De asemenea, este membru și în grupurile de prietenie cu parlamentarii din Letonia, Mongolia și Cipru.

Potrivit Adevărul, Paul Stănescu s-a născut în satul Vişina Nouă din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt. Cursurilor şcolii generale din Vişina i-au urmat studiile liceale în oraşul Corabia, pentru ca, apoi, să urmeze Facultatea de Agronomie din Craiova. Armata a făcut-o la o unitate a M.Ap.N. de unde a ieşit cu gradul de locotenent-major.

A condus o fermă cu profil legumicol din Corabia între 1991-1992, pentru ca, ulterior, să deţină postul de director al SC Agromesc SA Vişina. În 2003 a intrat în politică înscriindu-se în PSD, iar în 2004 a fost ales consilier judeţean. Până în anul 2008 a stat în umbra lui Ion Toma, preşedinte al organizaţiei PSD Olt pe atunci, care l-a şi ajutat să ajungă preşedinte al Consiliului Judeţean, deşi numele său era total necunoscut chiar şi multor membri ai partidului.

Felix Stroe va fi ministrul Transporturilor. Este președinte PSD Constanța. Potrivit unui profil realizat de Adevărul în iunie 2015, când a ajuns preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul Hașdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca șef de promoţie.

Studiile şi le-a completat cu Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major, dar mai are şi un curs de manager în turism. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA.

Marius Nica este propunerea pentru Ministerul Fondurilor Europene. În prezent este consilier în guvernul lui Tudose. Nica a mai fost ministru în guvernul condus de Victor Ponta, între martie și noiembrie 2015.

A absolvit Academia de Informații, a lucrat în MApN și a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului și la Ministerul Muncii.

Propunerile PSD pentru ministerele Dezvoltării, Fondurilor Europene și Transporturi vor fi trimise luni la Cotroceni. Potrivit unor surse citate de Mediafax, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.