Cine sunt cei doi români care au fost răniți în atentatul de la Londra

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Poliția britanică a anunțat în această dimineață că 40 de persoane au fost rănite, multe dintre ele atunci când atacatorul a intrat cu mașina printre pietonii de pe podul Westminster. Printre cei răniți se află și trei studenți francezi, cinci turiști sud-coreeni, patru studenți britanici, trei polițiști, o femeie de naționalitate germană, dar și un cuplu din România.

Ambasadorul român în Regatul Unit, Dan Mihalache, a făcut câteva precizări despre cei doi români răniți în atentatul de la Londra.

„Tânăra este într-o stare relativ complicată, destul de gravă cu leziuni cerebrale, cu plămânii care sunt pe punctul de a ceda, băiatul e în stare bună, are doar o fractură la laba piciorului, dar în ceea ce o privește pe tânără sperăm că se va redresa. Erau turiști, din păcate au avut ghinion, venise să își serbeze ziua de naștere, erau prieteni, urmau să se căsătorească”, a declarat Dan Mihalache, la Realitatea TV.

Potrivit celor mai recente informații, tânărul a fost externat. Ambasadorul a mai spus că starea gravă a femeii este determinată de faptul că a fost lovită de mașina atacatorului și a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare. Dan Mihalache a mai adăugat că este în permanentă legătură atât cu familia tinerei, cât și cu tânărul care a fost externat.

Poliția britanică a făcut un raid în noaptea de miercuri spre joi la o proprietate rezidențială din apropiere de un restaurant indian din Birmingham, oraș afla în apropiere de Londra. „Poliția nu confirmă acest lucru în această dimineață, dar o sursă mi-a spus că raidul de la o adresă din zona Edgbaston din Birmingham, din cursul nopții, are legături cu investigația în curs privind atacul terorist din Londra”, a declarat jurnalistul Mark White, de la Sky News.

Potrivit BBC News, mașina care a fost folosită în atentat ar fi fost închiriată din zonă, pe 16 martie.

Autoritățile de transport îi sfătuiesc pe călători să evite zona Westminster și transmite că o parte a orașului este în continuare închisă.

Deocamdată, despre atentator nu se știu prea multe. Au apărut mai multe speculații, însă autoritățile au refuzat să comenteze orice informație.

„Nu voi comenta cu privire la identitatea agresorului (…), dar mergem pe pista terorismului islamist”, a declarat șeful Poliției Metropolitane, Mark Rowley.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.