Cine profită în urma schimbărilor Codurilor penale? Lista include zeci de politicieni

Ordonanța de urgență prin care sunt modificate Codurile penale scapă de dosare numeroși politicieni și oameni de afaceri.

Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, nu va mai avea dosar penal, la fel ca alți oameni politici cu mari probleme cu legea, precum Marian Vanghelie, Nicușor Constantinescu, Elena Udrea sau Gabriel Oprea.

Foștii miniștii Dan Nica și Alexandru Athanasiu scapă și ei de dosare, deși au produs un prejudicu statului în valoare totală de peste 250 de milioane de lei.

Se va închide şi dosarul lui Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, în care este acuzat că a susţinut proiectul de achiziţionare a licenţelor Microsoft, afacere care a adus o pagubă statului român de aproape 300 de milioane de lei.

Scapă de dosare și inspectorii IGSU care au controlat clubul Colectiv, cât și George Scripcariu, primarul municipiului Brașov, cât și Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov.

Ioan Oltean, fost deputat PDL, şi Crinuţa Dumitrean, fost director al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP), vor rămâne fără dosar penal în cazul prejudicierii statului cu 98 de milioane de lei prin supraevaluarea unui teren şi aprobarea unei despăgubiri de 98 milioane de lei către omul de afaceri Mihai Rotaru.

Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu nu va mai fi judecat în dosarul finanţării clubului Politehnica Timisoara, prejudiciul adus consiliului local fiind stabilit de DNA la 31 milioane de lei.

Nici Dan Șova nu va mai avea dosar penal în cazul CET Govora, în timp ce Laura Georgescu, președinte CNA, profită și ea de pe urma dezincriminării infracțiunii de abuz în serviciu.

Potrivit procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, prejudiciile totale care vor fi șterse de decizia Guvernului se ridică la cel puțin un miliard de euro.

https://greatnews.ro/presa-internationala-despre-modificarile-codurilor-penale-guvernul-dat-o-lovitura-puternica-luptei-anticoruptie/