Cine o asculta pe Carmen Dan? Ministrul de Interne a găsit un microfon ascuns în casă

Carmen Daniela Dan. Foto: Facebook
Carmen Daniela Dan. Foto: Facebook

Carmen Daniela Dan, ministrul de Interne, a anunțat că a descoperit un microfon în apartamentul închiriat în care locuiește în București.

Ministrul a precizat că a descoperit dispozitivul de înregistrare într-o priză de telefon. Microfonul era conectat la o sursă de alimentare și avea o baterie.

Carmen Dan a sesizat Poliția, care va deschide un dosar penal pentru violare de domiciliu.

”O echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la faţa locului, a identificat şi ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 224 (violarea de domiciliu) şi art 226 (violarea vieții private)”, a comunicat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Carmen Dan locuiește cu chirie în București, împreună cu fiul ei.

„Era un dispozitiv, nu ştiu dacă era sofisticat sau simplu, era un dispozitiv activ. Este în acest moment la laborator la poliţie se fac verificări. Nu am studiat dispozitivul, nu ştiu care sunt caracteristicile, colegii mi-au spus că e un dispozitiv de înregistrare audio”, a mai spus ministrul de Interne.

„Eu nu beneficiez de SPP, nu mi s-a părut deloc important să am o protecție specializată, nu am folosit niciodată dispozitivele pe care le-aș avea la îndemână pentru a-mi exercita funcția de ministru, nu am pe nimeni în fața casei, nu opresc lumea la intersecție, stau la stop ca fiecare cetățean aflat în trafic. Mi se pare destul de grav ce se întâmplă. Îmi doresc tare mult să se lămurească de ce în casa unui demnitar este posibil să existe un astfel de dispozitiv”, a adăugat Carmen Dan.

Potrivit SRI, dispozitivul de înregistrate este unul comun, care nu este folosit de serviciile de informații.

”Poate fi o entitate privată, dar ancheta e în curs de desfăşurare. SRI, pentru că e o situaţie extrem de gravă fiind vorba de un membru CSAT, şi-a arătat disponibilitatea cu expertii pe care-i avem pentru a ajuta”, a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.