Cine a montat și cât costă microfonul găsit în casa lui Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Microfonul descoperit în luna noiembrie de ministrul de Interne, Carmen Dan, în apartamentul închiriat în care locuiește ar fi fost montat de o persoană privată, relatează postul TV Digi 24.

Ancheta declanșată după anunțul făcut de ministru arată că este exclus ca microfonul să fi fost montat în urma unui mandat de siguranță națională, adaugă sursa citată.

Dispozitivul, de fabricație chinezească, poartă o etichetă care arată că a fost fabricat în 2009. Nu este un aparat extrem de scump, experții estimând valoarea sa undeva la 300 de euro.

În noiembrie, ministrul Carmen Dan a făcut plângere pentru violare de domiciliu. Poliția a ridicat dispozitivul pentru verificări și a deschis dosar penal pentru violare de domiciliu și violarea vieții private. Nu au fost anunțați încă suspecți.

Serviciul Român de Informații (SRI) anunța, la câteva zile după reclamația formulată de Carmen Dan, că dispozitivul este unul ieftin și că este foarte posibil să fi fost instalat de cineva din ”zona privată”. SRI și-a oferit tot sprijinul în anchetarea acestui caz.

Cine a locuit în apartament înainte de Carmen Dan

„L-am găsit într-o priză de telefon. E deja ridicat de Poliție. Era în living. Ar fi fost aproape imposibil să fie identificat. Eu am umblat la acea priză și ea s-a desprins. Rămâne de văzut cine a pus microfonul. Eu îmi doresc din tot sufletul să nu fie o instituție a statului”, a declarat ministrul la Antena 3, în luna noiembrie.

Este posibil ca microfonul să fi fost instalat chiar înainte de mutarea ministrului Carmen Dan în acest apartament. Înainte de oficialul din Guvernul Tudose, locuința a fost folosită de un atașat comercial al Ambasadei Statelor Unite la București.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.