Cine era șoferul care a provocat accidentul din Ungaria

FOTO: Adevarul.ro
FOTO: Adevarul.ro

Șoferul care se afla la volanul microbuzului în urma căruia au murit 9 oameni era din Tânăveni și făcea LIVE pe pagina personală de Facebook în momentul în care a intrat într-o depășire cu viteză și s-a izbit de un camion.

Potrivit Adevarul.ro, Petru Kalau era mai atent la clipul video, la manelele pe care le asculta în mașină și ce comentarii erau pe rețeaua de socializare.

Potrivit Adevărul.ro, șoferul era din Târnăveni și era tatăl a doi copii. În accidentul produs la aproximativ 60 de km de Budapesta, pe DN 4, toate cele nouă persoane care și-au pierdut viața erau de naționalitate română, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

„Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei”, anunţă MAE, într-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Ungaria în care au fost implicați români a avut loc în 2011. Un microbuz în care se aflau 15 români a intrat în coliziune cu un TIR pe autostrada M43, între oraşele ungare Mako şi Szeged. În urma impactului, 14 români au murit, iar unul a fost rănit. Printre românii care și-au pierdut viața se aflau și trei copii, cu vârste între 7 și 14 ani.

Românii se întorceau în ţară după ce fuseseră plecaţi la muncă, în Spania. Accidentul a avut loc în jur de miezul nopţii.

Pe autostrada respectivă din Ungaria, mai ales în zona Mako-Szeged din apropierea graniţei, au avut loc mai multe accidente grave în care au fost implicaţi români.

Tot în 2011, un autocar Atlassib venind din Italia, cu 38 de pasageri şi doi şoferi la bord, s-a izbit frontal cu un tir românesc.

Patru oameni au murit şi 23 au fost răniţi. În iulie 2007, a avut loc un alt accident grav în zona Mako, în care au murit şapte români: un autocar cu 32 de turişti români mergând către Cehia s-a ciocnit cu un tir.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.