Cine este românul care ar putea deveni Personalitatea Anului în Europa

Florin Bădiță a câștigat premiul Personalitatea anului în Europa. Foto: Facebook

Românul Florin Bădiță, fondatorul grupării civice Corupția Ucide, a fost nominalizat de către Euronews la premiul Personalitatea anului în Europa, care va fi decernat în cadrul galei European Leadership Awards.

Printre nominalizații la același premiu se numără și actrița britanică Emma Watson și miliardarul francez Xavier Niel.

Este prima fază a concursului European Leadership Awards. Nominalizații au fost propuși de echipa editorială a postului Euronews, iar până la finalul lunii martie, în urma unui vot public, la care puteți participa aici, vor fi alese cele mai populare trei personalități.

Câștigătorul va fi desemnat de un juriu format din experți.

Personalitatea anului în Europa 2018

Premiile Europene pentru Leadership doresc să recompenseze persoanele care s-au remarcat în afaceri, politică, antreprenoriat și inovație, fiind împărțite în cinci categorii:

  • Liderul european al anului
  • Personalitatea anului în Europa
  • Antreprenorul anului în Europa
  • Inovatorul european al anului
  • Cel mai bun CEO al anului

Cine este Florin Bădiță, nominalizat la Personalitatea anului în Europa

Potrivit prezentării de pe site-ul competiției, premiul acordat la categoria Personalitatea anului în Europa este oferit ”celui care și-a folosit forța brută a caracterului său, capacitatea de a mobiliza publicul sau reputația pentru a provoca o transformare pozitivă, fie ea în domeniul caritabil, activism civic, strângere de fonduri, dezvoltarea comunității sau altele”.

Florin Bădiță are 29 de ani și a fondat grupul civic Corupția Ucide după incendiul de la clubul Colectiv, în care și-au pierdut viața 64 de persoane. Organizația încearcă să combată corupția din România, fiind o forță activă pe Facebook. Bădiță a fost implicat în protestele de stradă care au avut loc în România în ultimul an.

La începutul anului curent, el a fost inclus pe lista Forbes 30 under 30 Europe – Law and Policy, care cuprinde tineri cu ”misiunea comună de a construi un viitor mai bun pentru europeni”.

Lista nominalizaților la Personalitatea anului în Europa

Alături de Bădiță, pe lista nominalizaților, este și faimoasa actriță britanică Emma Watson, pe care o știți cu siguranță din seria ”Harry Potter”.

De asemenea, la premiu au fost nominalizați și antreprenorul francez Xavier Niel, care deține Iliad, unul dintre principalii jucători pe piața de telecomunicații din Franța, omul de afaceri Mohed Altrad, modelul britanic Edie Campbell, astronomul belgian Michael Gillon, activistul maghiar Andras Fekete-Gyor, avocata Marcia Willis Stewart și activista poloneză Barbara Nowacka.

Personalitatea anului în Europa va fi desemnată în cadrul unei ceremonii, în 22 mai, la Bruxelles.