Cine este primul ministru interimar Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu FOTO: ALDE.RO
Sorin Cîmpeanu FOTO: ALDE.RO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că primul ministru interimar, în locul lui Victor Ponta, este Sorin Cîmpeanu, care până acum a ocupat funcția de Ministru al Educației.

Cîmpeanu este rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și președinte al Consiliului Național al Rectorilor.

E absolvent al Colegiului Național „Sf. Sava” din Capitală și a urmat Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV).

Începând din anul 2012 este secretar general al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Sisești”, membru corespondent al Academiei de Știinte Tehnice din România și vicepreședinte al Comitetului Național Român pentru Programul Hidrologic Internațional (CIHR).

Sorin Cîmpeanu este evaluator pentru domeniul Ingineria mediului în cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățămantul Superior (ARACIS).

În decembrie 2004 a primit Medalia „Meritul pentru Învățământ” acordată de către Președinția României.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.