Cine este Caroline Wozniacki, adversara Simonei Halep din finala Australian Open

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open 2018
Caroline Wozniacki . Foto: Wikimedia Commons

Adversara Simonei Halep în finala Australian Open 2018, care va avea loc sâmbătă, este daneza Caroline Wozniacki. Are 27 de ani, ocupă locul 2 în clasamentul mondial (mai sus este doar românca) și din cele 27 de titluri pe care le are în palmares, niciunul nu este de Grand Slam. 

Caroline Wozniacki s-a născut la Odense, în Danemarca, în 11 iulie 1990, fiind fiica imigranților polonezi Piotr Wozniacki și Anna Wozniacka. Mama sa a jucat volei în naționala Poloniei, în timp ce tatăl a fost fotbalist, evoluând și pentru echipa daneză Boldklubben 1909.

Caroline are un frate mai mare, Patrick, care este fotbalist. Cea mai mare sportivă a familiei este antrenată de tatăl ei, încă de la 14 ani, însă jucătoarea a colaborat și cu Sven Groenveld, Thomas Hogstedt și Michael Mortensen.

Wozniacki a pierdut finala Australian Open la junioare

Wozniacki a jucat finala la Australian Open și ca junioară, în 2006, când, din poziția de principală favorită, a pierdut în finală în fața rusoaicei Anastasiei Pavlyuchenkova. Au urmat ani explozivi în circuit (n.r. – în care pierde prima finală de Grand Slam, la US Open, cu Kim Clijsters), care au culminat, în 2010, cu urcarea pe primul loc în lume. Wozniacki a terminat și anul următor ca lider mondial.

Au urmat câțiva ani mai slabi, o revenire spectaculoasă în 2014, când a cedat a doua finală la New York, de această dată în fața Serenei Williams. De cealaltă parte, Simona Halep (26 de ani) a pierdut tot două finale de Grand Slam, la Roland Garros, în 2014, cu Maria Șarapova, și 2017, cu Jelena Ostapenko.

Wozniacki a adunat aproape 27 de milioane de dolari din tenis, în timp ce Simona Halep a trecut de curând pragul de 20 de milioane. Daneza a câștigat 573 de meciuri și a pierdut 231 în carieră (10-1, în 2018), în timp ce constănțeanca are în palmares 409 victorii și 186 de eșecuri, fiind neînvinsă în 11 partide în acest an.

Caroline Wozniacki este, din 2008, când a câștigat primul turneu WTA, una dintre cele mai constante jucătoare din circuit. În ultimii zece ani, sportiva din Danemarca a jucat 51 de de finale. A câștigat 27 de trofee.

Caroline Wozniacki, o mare muncitoare

O specialistă a ”hard”-ului, Wozniacki este într-una dintre cele mai bune momente ale carierei. După șapte finale jucate în 2017, care i-au permis să ajungă pe locul 3 în lume, cel mai bun finiș de sezon din 2011, Caroline Wozniacki a venit la Australian Open drept cap de serie numărul 2 și proaspătă câștigătoare la Turneul Campioanelor.

”Am jucat bine în semifinale. Am pus presiune. În general, am făcut și toată pregătirea bine, și în pauza dintre sezoane, am muncit mult. Am dat tot ce aveam mai bun în fiecare zi”, a spus Caroline Wozniacki după victoria în două seturi, scor 6-3, 7-6 (2), cu tânăra senzație belgiană Elise Mertens.

”Când muncești speri să fie de ajuns să câștigi. Dacă nu e de ajuns, te întorci la muncă”, și-a expus filosofia de viață laborioasa jucătoare nordică.

”Mereu am crezut în mine. Am avut probleme cu accidentările. Mi-a fost greu atât fizic, cât și mental. Dar am reușit să le depășesc. Mi-am dat timp. Dacă nu simți că poți merge până la capăt într-un turneu, atunci nu are sens să mai joci. Eu vreau să fiu mereu competitivă. Să fiu cea mai bună”, a mai declarat Wozniacki înaintea finalei de sâmbătă.

CUM AU AJUNS ÎN FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018

Halep și Wozniacki s-au mai întâlnit de șase ori. De patru ori a câștigat daneza, printre care și ultimele trei confruntări.

Simona Halep și Caroline Wozniacki au câștigat șase meciuri la Australian Open.

Românca s-a accidentat la gleznă încă din primul meci, cu australianca Dastanee Aiava, a spulberat-o pe canadianca Eugenie Bouchard, a salvat mingi de meci și a avut nevoie de aproape 4 ore pentru a o învinge pe americanca Lauren Davis, iar apoi a dispus clinic și elegant de japoneza Naomi Osaka și de Karolina Pliskova, din Cehia, înainte de a face unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, împotriva nemțoaicei Angelique Kerber, în semifinale, scor 6-3, 4-6, 9-7.

De cealaltă parte, Caroline Wozniacki a început turneul de la Melbourne împotriva unei alte românce, Mihaela Buzărnescu, pe care a învins-o lejer, în două seturi. A urmat un meci greu cu croata Jana Fett, victoriile concludente cu olandeza Kiki Bertens și slovaca Magdalena Rybarikova, dar și sfertul de finală dificil cu Carla Suarez Navarro. În semifinale, Wozniacki a învins-o într-o oră și 38 de minute pe belgianca Elise Mertens.

Wozniacki și Halep se bat în finala de mâine pentru primul loc în clasamentul mondial, pentru primul titlu de Grand Slam din carieră, cât și pentru un premiu de 3 milioane de dolari.

https://greatnews.ro/ce-spus-simona-halep-dupa-victoria-extraordinara-cu-angelique-kerber-la-australian-open/