Cine este autorul atacului de la Paris. Are doar 21 de ani

Bărbatul care a ucis sâmbătă seara cu un cuțit un trecător în Paris este născut în 1997 în Cecenia. Gruparea Stat Islamic a revendicat deja atentatul.

Părinții atacatorului sunt în custodia poliției franceze.

Cel care a murit în urma atacului este un trecător în vârstă de 29 de ani. Alte patru persoane au fost rănite în atentatul de sâmbătă seară, informează AFP.

Actele de violență au avut loc în apropierea Operei din Paris, situată în arondismentul II al capitalei franceze. Este o zonă intens circulată în serile de weekend, deoarece abundă în baruri, restaurante și teatre.

Înainte de a fi doborât de poliție, atacatorul a striga deja celebrul ”Allah Akbar” (Allah e mare), mesaj tipic celor care înfăptuiesc atentate în numele grupării Stat Islamic.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic. „Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Statului Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca revanșă faţă de state ale coaliţiei”, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia de presă a SI.

Parisul și Londra sunt țintele preferate în ultimii ani de teroriști, aceste orașe fiind cel mai des vizate de atacuri. Franța și Marea Britanie sunt două dintre statele care contribuie masiv la efortul militar antijihadist din Irak și Siria.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.