Cine e cea mai bogată femeie din lume. „Nimeni n-o știa. E o poveste fenomenală!”

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Elizabeth Holmes, în vârstă de 33 de ani, care a pus bazele companiei Theranos, din domeniul tehnologiei, era considerată cea mai bogată femeie din lume, cu o avere estimată la aproximativ 4,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Însă lucrurile s-au schimbat după ce a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de fraudă. Compania a ajuns să-și pună sediul central din Palo Alto la închiriere, iar conturile lui Holmes aproape că s-au evaporat.

Cine este cea mai bogată femeie din lume acum? „Este probabil cea mai de succes femeie din lume”, a declarat Rupert Hoogewerf, editorul site-ului Hurun, care se ocupă de urmărirea celor mai bogați oameni din China. „Este vorba de o persoană pe care nimeni din lume nu o știa pe această vreme anul trecut, e o poveste fenomenală”, spunea Hoogewerf în 2015, imediat după listarea la bursă a Lens Technology.

Potrivit și celor de la Time.com, cea mai bogată femeie din lume, care a atins succesul prin propriile mijloace, se numește Zhou Qunfei, are 47 de ani și este fondatoarea Lens Technology, din Hong Kong, companie care, printre altele, face display-urile pentru iPhone-uri și colaborează cu Samsung. Ar avea o avere care se ridică la aproximativ 9 miliarde de dolari.

A crescut într-un cartier sărac din China și a fost nevoită să renunțe la școală la 16 ani, pentru a munci ca să se întrețină. S-a născut într-o familie cu trei copii. Tatăl ei, un fost soldat, a orbit parțial și și-a pierdut un deget într-un accident. Și-a întreținut familia din reparația bicicletelor și din împletirea de coșuri și scaune. Mama i-a murit la doar cinci ani.

Pentru a-și ajuta familia, când era mică, Zhou creștea animalele vecinilor. La școală, profesorii spuneau despre ea că e o elevă „muncitoare și strălucită”. A plecat de acasă pentru a munci împreună cu unchiul ei. Și-a ales locuri de muncă la companii care se aflau în apropiere de Universitatea din Shenzhen, unde s-a înscris la mai multe cursuri. După examene a obținut diplome pentru specializări în domeniul IT. Cel mai mare regret este că nu a învățat limba engleză.

Viața i s-a schimbat complet din 1993. Cu o investiție de 3.000 de dolari a înființat o companie care a transformat-o în multimilionară în scurt timp. Prima „fabrică” a fost într-un apartament, iar primii muncitori au fost frații și verii ei.

În luna martie, revista Forbes a anunțat un top al celor mai bogate femei din lume, care au atins succesul prin propriile mijloace. Apar 56 de nume. În total, cele mai puternice femei de afaceri din lume au o avere de 129,1 miliarde de dolari, sumă care depășește pentru prima dată 100 de miliarde de dolari.

În top, potrivit distribuției geografice, sunt 21 de femei din China, 17 din Statele Unite, 5 din Hong Kong și 3 din Marea Britanie. De asemenea, mai sunt țări care au câte o reprezentantă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.