Cinci români au murit într-o explozie, în Cehia. Curățau un rezervor

Cinci români au murit în explozia de la rafinăria din Cehia. Foto: Euronews
Cinci români au murit în explozia de la rafinăria din Cehia. Foto: Euronews

Cinci cetățeni români și-au pierdut viața într-o deflagrație produsă la o uzină chimică din orașul Kralupy nad Vltavou, de lângă Praga.

Dintre cele șase victime ale exploziei, cinci sunt din România. Au existat și mai mulți răniți, însă niciunul dintre aceștia nu a fost identificat drept cetățean român.

„Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi”, a comunicat Administraţia prezidenţială, adăugând că preşedintele Iohannis a solicitat autorităţilor române să facă de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor din România să primească asistenţa de care au nevoie.

Și premierul Viorica Dăncilă a reacționat prompt la această tragedie.

„Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a transmis premierul Viorica Dăncilă.

Explozia de la uzina chimică din Cehia a avut loc în timpul curățării unui rezervor gol. Potrivit specialiștilor, incidentul este unul bizar, cauzele fiind investigate de autoritățile din Cehia.

În urma exploziei, nu au fost eliberate substanțe toxice în atmosferă. Pompierii cehi spun că nu există riscul ca o altă deflagrație să se producă la rafinăria de lângă Praga.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.