Cinci gadgeturi moderne care fac viața mai ușoară la oraș

Cinci gadgeturi moderne care fac viața mai ușoară la oraș. Foto: Pixabay

Dacă trăiți în mediul urban, veți avea nevoie de câteva accesorii și ”unelte” care să vă facă viața mai ușoară. În acest articol găsiți cinci dintre cele mai importante gadgeturi care nu trebuie să vă lipsească.

Lista cuprinde câteva dispozitive inteligente la îndemâna oricui, cum ar fi un smartphone sau un laptop, dar și alte obiecte care vă vor ușura traiul în marile aglomerații de oameni.

Cinci gadgeturi moderne care fac viața mai ușoară la oraș

1. Smartphone

Noul model de telefoane inteligente de la Apple, iPhone X, este un dispozitiv care încapsulează tot ce este mai bun în gama de smartphone-uri inițiată de gigantul IT din Cupertino în urmă cu un deceniu.

Noul iPhone X dispune de un sistem de camere dual de 12 megapixeli, ecran OLED de 5,8 inchi, sistemul de operare iOS 11 și 3GB de RAM. Există versiuni cu memorie Flash de 64 GB sau de 256GB.

Este unul dintre cele mai performante telefoane de pe piață, fiind util în numeroase situații de zi cu zi.

2. Trotinetă electrică

Dacă vă place mișcarea, o trotinetă electrică vă va ajuta să circulați repede și plăcut prin traficul aglomerat al marilor orașe.

Există numeroase modele de trotinete electrice, pentru toate vârstele. Fie că vreți să folosiți trotineta pentru a face naveta la serviciu sau pentru a vă ajuta copiii să facă mișcare, acest mijloc de transport poate fi atât util, cât și relaxant.

Cinci gadgeturi moderne care fac viața mai ușoară la oraș

3. Boxă portabilă

Chiar dacă vă puteți răsfăța urechile cu sunetul unui sistem performant acasă, dacă aveți de gând să faceți o mică escapadă sau vă place să ascultați muzică sau radio în bucătărie, o boxă portabilă este cea mai bună alegere.

Aveți de ales dintr-o gamă foarte largă de astfel de dispozitive, care vă oferă atât un sunet plăcut, cât și multă libertate. Majoritatea modelelor sunt dotate cu Wi-Fi și au baterii mai mult decât performante, care pot ține tonul unei mici petreceri.

4. Laptop

Cum veți avea de umblat – așa se întâmplă mereu când locuiești într-un oraș mare -, vă recomandăm să investiți într-un laptop performant.

Multe dintre modelele disponibile astăzi pe piață au o greutate foarte redusă și pot fi transportate fără probleme într-un ghiozdan de mici dimensiuni.

Puteți alege între laptopurile tradiționale, ultrabook-uri, laptopuri 2 în 1, tablete sau chiar eBook Readere, dacă nu vă puteți despărți sub nicio formă de cărțile preferate.

Cinci gadgeturi moderne care fac viața mai ușoară la oraș

5. Acumulator extern

Cu atâtea gadgeturi pe care le veți folosi zilnic, un acumulator extern este o investiție utilă.

Ușor de transportat, această cutie cu energie vă va scuti de probleme atunci când rămâneți fără baterie la telefon sau tabletă – un alt gadget de care aveți nevoie în mediul urban.

Există acumulatori externi rezistenți la apă și praf, dar și cu o putere de încărcare foarte generoasă, de pe ste 10.000 Ah. Majoritatea modelelor au unul sau două porturi USB, prin care vă puteți încărca dispozitivele inteligente.