CIA: Coreea de Nord nu renunță la armele nucleare, dar ar putea deschide un restaurant fast-food

Kim Jong-un și Donald Trump. Foto: Wikimedia Commons

O nouă analiză a agenției de informații americane arată că statul nord-coreean nu intenționează să renunțe la armele nucleare, o descoperire care contrazice ultimele declarații ale președintelui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a spus că ”nord-coreenii au fost de acord cu denuclearizarea (o veste grozavă pentru lume)”, însă un reprezentant al CIA, citat de postul NBC, a declarat că Phenianul nu are de gând să renunțe la arsenalul nuclear.

Potrivit raportului, Kim Jong-Un, liderul suprem al țării asiatice, s-ar fi arătat de acrod să permită deschiderea unui restaurant fast-food occidental la Phenian, într-un gest de bună-credință. Donald Trump spusese în campania electorală din 2016 că ar vrea să discute despre bombele atomice cu Kim Jong-Un la un hamburger.

Atmosfera discuțiilor pe tema armelor nucleare nu este, însă, una relaxată.

”Dacă nord-coreenii nu vor fi de acord, într-o declarație comună, să renunțe la armele nucleare și să le pună sub controlul elementelor internaționale, atunci nu cred că discuțiile vor merge mai departe”, a spus Cris Hill, fostul ambasador al SUA în Coreea de Sud.

Donald Trump a anulat o întâlnire pe care ar fi trebuit să o aibă în 12 iunie cu Kim Jong-Un.

CIA estimează că procesul de dezarmare nucleară al Phenianului ar putea dura și 15 ani. Americanii și sud-coreenii ar putea oferi sume mari de bani Nordului comunist pentru dezvoltarea infrastructurii și agriculturii din această țară. De asemenea, sancțiunile economice impuse în acest moment nord-coreenilor ar putea fi ridicate.

https://greatnews.ro/donald-trump-spune-ca-sua-ar-putea-distruge-in-totalitate-coreea-de-nord/

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.