Chewbacca revine pe marile ecrane în decembrie

„Chewie, we’re home”! O replică așteptată de un public numeros. Cu fiecare nouă lansare mai numeros. Nebunia Star Wars clocotește până la următorul film din serie care se va lansa peste opt luni.

Și unul dintre personajele memorabile este omul cu chip de gorilă sau gorila cu trup de om numită Chewbacca. Dacă pe ecrane, personajul lui Lucas împlinește 38 de ani, actorul care l-a jucat, Peter Mayhew, împlinește în mai 71 de ani.

Dacă a fost angajat pentru primul Star Wars doar pentru că era înalt și se dorea de la el doar să stea în picioare și cam atât, s-a dovedit pe parcurs că a intrat prea bine în rolul animalului din viitor. Mayhew a studiat felul cum se mișcau animalele mari de la zoo și la un moment dat, când s-a îmbolnăvit, actorul care trebuia să-l înlocuiască, n-a putut intra în blana personajului.

Mayhew l-a jucat pe părosul Chewbacca de patru ori. N-a avut alte roluri semnificative.  Și dacă originalul personaj are un merit, acela este de a trezi nostalgii.

La a șaptea serie, Star Wars se tot reinventează și creează noi valuri de fani. Nebunia Războiului stelelor are mare succes la nostalgicii care își sărbătoreau copilăria în 1977, la prima parte a epopeii.

Chewbacca, simpaticul personaj, revine în cinematografe pe 18 decembrie, potrivit Business Insider. „Star Wars: The Force Awakens”, regizat de J.J. Abrams și Lucasfilm îi are în rolurile principale pe Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaacs, Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels și Peter Mayhew.

Și pentru că mașinăria de marketing funcționează perfect peste Ocean, au fost deja făcute publice vreo două trailere ale filmului și ceva imagini de la filmări. De altfel, platoul de filmare este unul încins – deșertul din Abu Dhabi.

Recomandările editorilor GreatNews:

O tânără din SUA, mutată în România: „Viața de aici reprezintă o lecție de care aveam nevoie”
Oamenii care ridică România rurală. Cum ajunge bunăstarea în satele sărace
Scrisori ca pe vremuri. Povestea tinerelor care ne aduc bunătate și zâmbete la plic

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.