CFR Călători vrea să cumpere trenuri noi

CFR Călători vrea să cumpere trenuri noi, iar cinci ganituri ar putea fi achiziționate chiar de anul acesta. Directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, spune că ar fi nevoie de 120 de rame electrice și 120 de automotoare, o investiție pentru următorii 7 ani.

Însă, potrivit Digi24, șefii companiei feroviare și-au dat seama că nu le vor ajunge fondurile decât pentru cel mult 104 trenuri electrice și automotoare tip Săgeata Albastră.

Licitația pentru primele trenuri ar putea fi în primăvară, iar contractul s-ar putea semna până la sfârșitul anului. „Sunt alocate pentru acest an 100 de milioane de lei. Am putea să cumpărăm 4-5 rame electrice sau automotoare noi. CFR Călători mai dispune de o sumă de 126 de milioane de lei”, a declarat directorul CFR Călători, Iosif Szentes, potrivit Digi24.

Trebuie să corespundă la temperaturi minime de -40 de grade Celsius și la temperaturi maxime la nivelul șinei de +50 de grade Celsius.

Primele trenuri cumpărate de CFR Călători ar urma să circule din București spre Craiova, Constanța și Brașov, precum și pe tronsoanele din vestul țării care au fost modernizate. Potrivit statisticilor, trenurile CFR au transportat anul trecut 55 de milioane de călători.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.