CEX PSD. Tudose ar putea cere înlocuirea lui Dragnea din fruntea partidului

Mihai Tudose FOTO: Gov.ro
Mihai Tudose FOTO: Gov.ro

Premierul Mihai Tudose, împreună cu câțiva lideri locali ai PSD, ar dori impunerea, la ședința Comitetului Executiv al partidului (CEX PSD) de azi, o conducere colectivă a partidului, de 5-6 persoane, în locul Liviu Dragnea, potrivit unor surse ale jurnaliștilor de la Hotnews.ro.

Astăzi, înainte de CEX PSD, Mihai Tudose s-ar fi întâlnit cu o parte dintre cei mai importanți lideri locali, printre care Mariaș Oprișan (Vrancea), Niculae Bădălău (Giurgiu), Marcel Ciolacu (Buzău) și Adrian Țuțuianu (Dâmbovița).

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, un contestatar al lui Liviu Dragnea, a declarat, pentru RFI, că ar trebui să se organizeze un congres al PSD.

„Ar trebui să fie clădit un Congres extraordinar care să urmărească statutul partidului, din viziunea membrului de partid şi nu a liderului unic, pentru că dacă se abandonează în continuare forţa membrului de partid, sub auspiciile unei conduceri unilaterale, a unui lider maximum, cu siguranţă Congresul extraordinar nu ar face decât să întărească drumul greşit pe care ne aflăm astăzi şi nu să-l reformeze”, a declarat Chirica, la RFI.

CEX PSD. Dragnea e criticat de liderii locali

Înainte de CEX PSD, într-un interviu acordat pentru Columna TV, un post local de televiziune, senatorul Adrian Țuțuianu dă vina pe Liviu Dragnea pentru plecarea sa din fruntea Ministerului Apărării.

„Probabil că am deranjat pe anumiţi colegi, foarte mulţi sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv preşedintele partidului.

Probabil că a avut anumite nemulţumiri faţă de faptul că eram foarte vizibil, apreciat şi de cei cu care lucrăm în minister, dar şi de presă naţională, unde n-aţi auzit critici la adresă mea legate de minister. Este o etapă, este o şcoală. În două luni am făcut un master pe apărare naţională şi e foarte utilă în conturarea profilului meu de lider politic şi de administraţie.

Este o etapă în care am învăţat că în politică nu contează numai muncă serioasă, ci uneori contează mai mult să relationezi cu ceilalţi, să aloci mai mult timp relaţiilor umane”, a declarat Adrian Tutuianu, în cadrul emisiunii „Faţă în faţă”, de la Columna TV.

CEX PSD. Tudose vrea restructurarea Guvernului

Premierul Tudose ar vrea restructurarea Guvernului. Președintele PSD, Niculae Bădălău, a declarat în urmă cu patru zile că viitorul Guvern ar putea avea doar 16 ministere, față de 24, câte sunt acum.

Potrivit unor surse din PSD, Mihai Tudose ar urmări să scape de miniștrii apropiați lui Liviu Dragnea.

De asemenea, Bădălău a mai spus că ar fi nevoie de un congres. „Cred că un Congres ar face bine sănătăţii partidului, în care să relansăm ideile noastre politice, să relansăm viaţa politică, mai ales că 2018 este an preelectoral, ştim că în 2019 vom avea două rânduri de alegeri.

În Congresul partidului, conform Statutului, nu putem alege decât vicepreşedinţii, organele de conducere. Dar nu cred că e cazul acum să facem Congres de alegeri”, a adăugat acesta.