Cele mai tari perle de la BAC-ul de toamnă: „Sincer vorbind, habar nu am”

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze până acum examenul de Bacalaureat au susținut luni proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului.

La profilul umanist, elevii au primit la primul subiect un text din „Bordeiul de rezervă” de Gib I. Mihăescu. Pornind de la acest fragment, elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte (să explice rolul virgulelor, să ilustreze trăsăturile genului epic etc).

La cel de-al doilea subiect, elevii de la profilul umanist au avut de scris un text de 150 – 300 de cuvinte în care să explice care este rolul emisiunilor culturale în societatea actuală.

La ultimul subiect, elevii au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-o poezie de Tudor Arghezi sau de Ion Barbu.

În ceea ce-i privește pe elevii de la profilul real, la ultimul subiect ei au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema și viziunea despre lume într-un text poetic aparținând lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.

Proba de Limba și Literatura Română i-a pus în dificultate pe unii dintre tineri, care au reușit să scrie adevărate perle pe foile de examen.

Iată câteva dintre cele mai amuzante perle, prezentate de stirileprotv.ro:

„Semnul întrebării are rolul de a stârni curiozitatea autorului și a cititorilor”

„Semnul întrebării se folosește uneori pentru diversificare, să nu fie mereu punct”

„Sincer vorbind, habar nu am ce înseamnă perspectiva narativă”

„Comunicarea în prietenie e ca sarea în bucate. Fără ea n-ar avea gust, adică sens, n-ar exista”

„Ion Barbu nu a scris prea mult despre lume, mai multe despre animale sau ce sunt melcii”

„Eminescu iubea lumea, d’aia a făcut poezii frumoase pentru toată lumea”

„Pentru că suferea din dragoste, lui Eminescu îi venea să plece în lumea largă”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai tari perle de la BAC: „Am ales romanul Luceafărul” și „Moare fără să respire”

https://greatnews.ro/bacalaureatul-de-toamna-ce-subiecte-le-au-picat-elevilor-la-limba-romana/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.