Cele mai scumpe orașe din lume pentru străini

Hong Kong, cel mai scump oraș din lume pentru expați (Wikimedia Commons)
Hong Kong, cel mai scump oraș din lume pentru expați (Wikimedia Commons)

Dacă vreți să vă mutați într-un oraș din străinătate și nu dispuneți de prea mulți bani, încercați, pe cât posibil, să evitați orașele din acest articol.

Hong Kong este orașul cel mai scump pentru expați în topul mondial realizat de firma de consultanță Mercer, citat de BBC.

Pe locul doi este, suprinzător, capitala Angolei, Luanda – liderul de anul trecut. Zurich și Singapore urmează în clasament, pe locurile trei, respectiv patru, în timp ce Tokyo este pe locul cinci.

Studiul a fost realizat pentru companii, astfel încât să calculeze corect sumele pe care să le plătească angajaților pe care îi trimit să lucreze în străinătate.

Au fost studiate 209 orașe din întreaga lume, ținând cont de peste 200 de factori, printre care costurile cu cazarea, transportul, hrana, îmbrăcămintea sau distracția.

În Hong Kong, de exemplu, să închiriezi o casă cu trei camere costă peste 12.000 de dolari americani pe lună. O pereche de blugi costă 130 de dolari, iar o cafea – aproape 8 dolari.

Pentru un apartament cu 2 camere, nemobilat și într-o zonă bună, se plătește o chirie lunară de 6.800 de dolari în Hong Kong. În Luanda, chiria este de 6.700 de dolari, mult peste nivelul unor orașe extrem de scumpe, precum New York (5.100 de dolari), Londra (4.500 de dolari) sau Moscova (4.200 de dolari).

Printre cele mai scumpe orașe pentru străini sunt și orașele Kinshasa (Republica Democratică Congo, locul 6), Shanghai, Geneva și N’Djamena (Ciad), în timp ce capitala chineză Beijing încheie lista primelor zece.

Pe de altă parte, cele mai ieftine orașe pentru expați sunt capitala Namibiei, Windhoek, și orașul sud-african Cape Town.

Într-un studiu similar, realizat la începutul anului de Economist Intelligence Unit (EIU), cel mai scump oraș din lume fusese desemnat Singapore, fiind urmat de Zurich, Hong Kong, Geneva și Paris.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un asasinat care poate schimba istoria. Ultimele cuvinte ale deputatei pro-UE ucisă în Anglia
26 de ani de cod roșu într-o Românie fără soluții: “Nu poți să stai aici o viață”
Dacă aţi fi în locul britanicilor, aţi vota ieşirea sau rămânerea în UE? SONDAJ online