Cele mai scumpe mașini înmatriculate în România

FOTO: Lamborghini.com
FOTO: Lamborghini.com

Românii au înmatriculat, în primele șase luni ale acestui an, câteva sute de mașini scumpe. Printre acestea se numără 13 Ferrari, cinci Lamborghini, trei Pontiac, 47 Maserati, șapte Rolls-Royce sau 21 de Cadillac-uri, potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelelor (DRPCIV), consultate de Agerpres.ro.

Până în luna iunie au fost înregistrate 547 de mașini scumpe, cele mai multe fiind second-hand. Cele mai multe au fost din gama Jaguar, respectiv 444, din care doar 97 sunt noi.

Tranzacțiile cu mașini second-hand au avut un avans de 130%, iar înmatriculările de mașini noi au crescut cu 27%, potrivit unei analize Autovit.ro.

Piaţa maşinilor noi a crescut cu 27%, până la 45.000 de unităţi, ceea ce înseamnă cel mai bun parcurs din 2009 până în prezent, după cum arată datele publice oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

De asemenea, piața mașinilor second-hand din import a avut un avans de 86%, până la 253.000 de mașini. Cele mai multe tranzacții s-au făcut în luna februarie, când 68.000 de mașini s-au înscris în circulație.

Brandurile germane domină, în continuare, topul celor mai des întâlnite maşini pe Autovit.ro, acestea ocupând primele cinci poziţii. Volkswagen este lider, cu aproape 18% din totalul anunţurilor, urmat de BMW (13,8%), Mercedes (10,5%), Audi (9,5%) şi Opel (7,2%). În top 10 branduri de maşini pe Autovit.ro se regăsesc şi Ford (6,8%), Skoda (4,8%), Renault (3,7%), Dacia (3,6%) şi Toyota (2%).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.