Cele mai populare seriale în România. La ce se uită românii?

Cele mai populare seriale în România 2018
13 Reasons Why este pe primul loc între cele mai populare seriale în România. Foto: Netflix

Cele mai populare seriale în România sunt cele pentru adolescenți, cât și cele produse de Netflix sau HBO, potrivit unui raport Google, care a contabilizat căutările în domeniu ale românilor.

Potrivit PaginadeSeriale.ro, cel mai căutat serial în România a fost, în 2017, 13 Reasons Why, lansat în luna martie a anului trecut, pe platforma Netflix.

Pe locul doi este o altă producție Netflix – Strager Things -, în timp ce Game of Thrones, de la HBO, s-a clasat pe locul 3 în căutările internauților români.

Cele mai populare seriale în România. Top 10:

  1. 13 reasons why
  2. Stranger Things
  3. Game of Thrones
  4. Narcos
  5. Lucifer
  6. Prison Break
  7. Riverdale
  8. The Vampire Diaries
  9. American Gods
  10. The Originals

Lista de mai sus a fost realizată prin folosirea unor servicii și unelte care oferă o imagine detaliată a tendințelor de căutare pe Google, majoritatea datelor vin de pe Google Trends. Nu a fost luat în calcul spam-ul – căutările de navigare și cele care se repetă. S-a ținut cont doar de cifrele de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.

Cele mai populare seriale în România pe Netflix

Netflix a devenit un serviciu tot mai popular printre români, care par să fie tot mai atrași de canal, majoritatea dintre ei urmărind cel puțin un sezon al unui serial în mai puțin de șapte zile.

În topul utilizatorilor Netflix sunt serialele Narcos, House of Cards și Breaking Bad. Populare sunt și seriile Vikings, Stranger Things, Orange is the New Black, Marco Polo, Suits, Marvel’s Daredevil și Shooter.

Netflix a intrat pe piața din România la începutul anului 2016. Printre recordurile atinse de companie în țara noastră este și unul bizar: Un român s-a uitat de 179 de ori în anul 2017 la filmul ”War of the Worlds”, în care rolul principal este interpretat de Tom Cruise.