Cele mai ieftine medicamente din România. Ce afecțiuni tratează

Un medicament inovativ, folosit în tratamentul administrat bolnavilor de epilepsie și în tratarea depresiei severe este cel mai ieftin medicament care se vinde în farmaciile din România.

Lamictal costă 0,28 de lei și este produs de cei de la GlaxoSmithKline (GSK), potrivit datelor din Catalogul Naţional al Preţurilor Medicamentelor de Uz Uman (CANAMED), cuprinse într-o analiză realizată de zf.ro.

Topul celor mai ieftine medicamente este completat de Fenobarbital Arena, un medicament folosit tot pentru tratarea depresiei sau ca sedativ, cu efect calmant.  Acesta este produs de Arena Group România și are un preț de 1,14 lei.

În aceeași categorie se încadrează și Alprazolamul, un medicament prescris pentru tulburările de panică sau sindromul de abstinență la alcoolici. Acesta este produs de Antibiotice SA și are un preț calculat de Ministerul Sănătății de 1,22 lei.

Analiza a luat în calcul doar medicamentele care au preţul stabilit de către Ministerul Sănătăţii, iar preţurile sunt cele din farmacie şi reprezintă nivelul maxim la care pot ajunge.

Datele CANAMED arată că 19 medicamente care se eliberează pe bază de reţetă au un preţ mai mic de 2 lei.