Cele mai frumoase goluri ale anului. Care e preferatul tău?

Robin van Persie a marcat un gol superb la Cupa Mondială, în poarta Spaniei (viralblog.com)
Robin van Persie a marcat un gol superb la Cupa Mondială, în poarta Spaniei (viralblog.com)

Cursa pentru premiul Puskas, acordat anual de FIFA fotbalistului care a reușit cel mai frumos gol, a început ieri, prin anunțarea celor zece candidați.

Pe lângă deținătorul trofeului, suedezul Zlatan Ibrahimovic, pe lista FIFA mai sunt câteva superstaruri – spaniolul Diego Costa, columbianul James Rodriguez și olandezul Robin van Persie -, dar și câteva nume necunoscute, precum tânăra irlandeză Stepahanie Roche, japonezul Hisato Sato sau mexicanul Marco Fabian.

Trei dintre cele zece super-execuții au fost reușite la Cupa Mondială din această vară, însă pe listă nu este niciun jucător al câștigătoarei competiției – Germania.

Votul este deschis pe site-ul FIFA sau pe cel al publicației France Football până pe 1 decembrie, când se vor alege cele mai frumoase trei goluri. Câștigătorul va fi premiat în ziua decernării Balonului de Aur, în 12 ianuarie 2015, iar votul final se va închide în timpul galei de la Zurich.

Puteți vota accesând acest link.

Premiul Puskas a fost creat în onoarea legendarului fotbalist maghiar Ferenc Puskas, unul dintre cei mai prolifici golgheteri din istoria fotbalului, și a ajuns la cea de-a șasea ediție.

Tu cărui gol îi oferi votul?