Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil

Olga Nazarova, Rusia

În ultimii ani, telefoanele de tip smartphone au reușit înlocuit clasicele aparate de fotografiat, datorită ușurinței cu care se realizează instantaneele, dar și datorită dimensiunilor destul de reduse.

Cei care nu caută neapărat să realizeze o fotografie corectă după regulile fotografilor profesioniști reușesc uneori să surprindă cadre foarte interesante care ajung să facă apoi înconjurul lumii.

Din acest motiv, și compania Sony a inclus în cadrul Sony World Photography Awards o secțiune în care utilizatori din întreaga lume pot încărca fotografii pe care le-au realizat cu telefonul mobil.

Cei de la Huffington Post au publicat toate imaginile și au existat nu mai putin de 10.200 de poze care s-au luptat pentru a intra între cele mai bune 20.

Clasamentul alcătuit în urma unui vot online a plasat pe locul I fotografia lui Turi Calafato din Italia, după ce a primit 6718 voturi. Pe locul al doilea, s-a clasat fotografia lui Janos M Schmidt din Ungaria, iar pe locul al treilea o fotografie realizată de către Ako Salemi, din Iran.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un primar își închiriază satul

A murit cea mai bătrână femeie din lume. Cine îi ia locul

Fotografia care a emoționat tot internetul. Ce se ascunde în spatele ei

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.