Cele mai ciudate numere de maşină ale românilor

Foto: tribuna.ro via adevarul.ro

Dacă nu îşi pot permite să îşi facă palate cu coloane, unii români ţin să epateze la un pic mai facila categorie auto. În acest articol, ne propunem să studiem aceste specimene umane şi să vă prezentăm – în scopuri de amuzament, dar şi de profundă meditaţie asupra stării naţiei – ideile lor epice.

Începem cu cazul recent al unui preot român, blagoslovit şi cu o voce relativ bună (pesemne suficient de bună pentru a face o carieră în muzica populară autohtonă). Cristian Pomohaci, vedetă şi preot, pe scenă, la altar şi la TV, când are ocazia, a cumpărat recent un automobil Dacia Duster. Pentru ca maşina să aibă o protecţie superioară celei oferite de RCA sau o poliţă CASCO, preotul-cântăreţ a ales un număr de înmatriculare cu adevărat divin.

BN 11 SUS e numărul pe care Pomohaci l-a primit de la biroul de înmatriculări, iar o mică intervenţie la cele două cifre „1”, au transformat numărul în BN IISUS.

Un preot dintr-o parohie vecină celei a lui Pomohaci nu a ratat ocazia să îl taxeze. „Ce s-ar întâmpla dacă „profetul din Rebrişoara” (n.r. preotul Cristian Pomohaci) ar îmbrăţişa viaţa monahală şi ar căuta desăvârşirea şi ar depune cele 3 voturi: ascultarea, fecioria şi sărăcia şi nu ar mai ieşi în viaţa socială să se laude cu automobilele proprietate personală? Eu unul cred că ar face un mare bine Bisericii Ortodoxe şi aşa criticată destul de aspru în zilele noastre pentru materializarea ei”, a postat pe pagina sa de Facebook preotul Vasile Rus, din comuna bistriţeană Nepoş.

Există şi români care doresc să îşi definească, prin numărul de înmatriculare, o carieră neoficială, cea de „boss”, o titulatură des întâlnită în limba română vorbită. Însă, un singur român a reuşit să pună mâna pe numărul B 05 SUL (număr care poate fi citit şi ca BOSSUL).

Pe forumuri, numerele de înmatriculare ciudate i-au preocupat enorm pe şoferi. Astfel, de la un şofer de pe forumul daciaclub.ro, aflăm că un medic radiolog a ţinut morţiş să rezerve numărul BC 19 TBC.

Ne amuzăm puţin şi de un poliţist constănţean, mândru să se fotografieze alături de „maşina din dotare”, cu numărul CT 14 PLM.

Foto: Adevărul de Constanța
Foto: Adevărul de Constanța

Încheiem articolul nostru cu imaginaţia bolnavă de care a dat dovadă acest român. Vă lăsăm pe voi, cei care aţi făcut puţină matematică la şcoală, să realizaţi adevărata însemnătate a acestui număr de înmatriculare:

Foto: romaniatv.net
Foto: romaniatv.net

Dacă mai aveți astfel de exemple de numere bizare, nu ezitați să ni le comunicați la rubrica de comentarii. Dacă aveți și fotografii, le așteptăm la adresa redactiagreatnews@gmail.com.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.