Care sunt cele mai bune telefoane pentru a asculta muzică pe un sistem audio

Muzica pe telefon, redată pe sistemele audio

Cum telefoanele mobile inteligente pot fi folosite și ca dispozitive de stocare și ascultare a muzicii, există o serie de modele care redau mai bine calitatea sunetului.

De asemenea, pentru a beneficia de un sunet de calitate este recomandat ca telefonul să provină de la același producător ca în cazul sistemului audio Hi-Fi, în special dacă este vorba despre terminale Samsung sau Sony. În cazul producătorilor precum Apple sau HTC, care nu se ocupă de crearea unor astfel de sisteme audio, alternativele sunt sisteme universale, produse de alte companii din domeniu.

Iată cum arată topul celor mai bune telefoane pentru a asculta muzică pe un sistem Hi-Fi, realizat de specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm.

„Cele mai bune performanțe din punct de vedere al compatibilității și partajării de muzică pe sisteme audio Hi-Fi le au telefoanele Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy Note 4, LG G3 și Apple iPhone 6”, susține Cosmin Şeclaman , reprezentant ThePhoneGeeks.

Producătorul Sony este o companie care are o gamă de producție extrem de diversificată, producătorul japonez fiind renumit atât pentru crearea de sisteme audio, telefoane sau televizoare, cât și pentru calitatea lor. Astfel, specialistul EuroGsm recomandă modelul Sony Xperia Z3 în special pentru playerul muzical specific companiei, a cărui funcționalitate și calitate audio a reușit să mulțumească generații întregi de utilizatori.

În cazul Samsung, faptul că numele acestei companii se aude din ce în ce mai des pe diferite segmente de piață nu surprinde pe nimeni, iar sistemele lor audio Hi-Fi funcționează excelent. În plus, acest model permite și multitasking-ul în timpul partajării fișierelor cu sistemul Hi-Fi.

LG G3 vine cu o serie de senzori și aplicații preinstalate, care se potrivesc de minune cu partajarea de fișiere pe sistemele audio high fidelity (Hi-Fi). Una dintre ele este aplicația Remote Control, care ne permite să controlăm sistemul audio de pe telefonul mobil, fără a mai fi nevoiți să utilizăm telecomanda acestuia. Player-ul telefonului este identic cu cel al sistemului Hi-Fi, în cazul în care avem în dotare un sistem produs de către cei de la LG și tocmai de aceea calitatea sunetului în momentul partajării este foarte bună”, a explicat același specialist.

Nu în ultimul rând, varianta Apple iPhone 6 oferă un statut extravagant sistemului Hi-Fi, odată cu utilizarea dock-ului pentru partajare. Un alt avantaj ar fi faptul că nu mai este necesară configurarea/reconfigurarea conexiunii telefonului cu sistemul Hi-Fi, deoarece dock-ul, odată pornit și configurat, salvează aceste setări și permite utilizarea conexiunii mult mai rapid decât în cazul altor modele de telefon.

Care sunt metodele de partajare a muzicii de pe telefon

În cazul celor de la Samsung, partajarea pe sistemele Hi-Fi se efectuează cu ajutorul funcției AllShare Play. Terminalul mobil se conectează la sistemul Hi-Fi prin intermediul conexiunii wireless, iar din aplicația AllShare Play utilizatorul poate selecta ce anume dorește să redea pe sistemul audio.

Telefoanele HTC permit partajarea pe sisteme audio Hi-Fi prin intermediul DLNA (Digital Living Network Alliance), tehnologia standard de conectare a terminalelor pe sistemele media. Și în cazul celor de la HTC, cea mai utilizată metodă de conectare la sistemele Hi-Fi rămâne conexiunea wireless.

„Cea mai simplă metodă de conectare a unui smartphone la dispozitivele Hi-Fi este a celor de la Apple. Desigur, este și cea mai costisitoare, deoarece necesită un dock pe care utilizatorul trebuie să îl achiziționeze separat, în cazul în care nu este trimis de către producător. Odată poziționat telefonul în dock-ul respectiv, utilizatorii se pot bucura de muzica de pe telefon la un volum și o calitate mai mare”, a mai spus Marius Boca.

Utilizatorii pot întâmpina și unele probleme în conectarea smartphone-urilor la sistemele Hi-Fi. Printre cele mai frecvente se evidențiază incompatibilitatea conexiunii Wi-Fi/Bluetooth/NFC a telefoanelor cu cea a sistemului Hi-Fi, situație întâlnită mai ales în cazul telefoanelor apărute pe piață de mai mult timp. Pentru a evita eventualele neplăceri, specialiștii EuroGsm recomandă verificarea compatibilității dintre conexiunea Wi-Fi/Bluetooth/NFC a telefonului și cea a sistemului Hi-Fi.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.