Cele mai bune păcăleli de 1 aprilie. BBC a făcut din farse o artă

pinguin
În 1957, BBC punea la cale una dintre cele mai inteligente păcăleli de 1 aprilie. Câteva spaghete agățate într-un copac și o voce extrem de serioasă au reușit să convingă publicul că, în Elveția, crește arborele de spaghete.

Așadar, în 1957, într-un program numit Panorama, BBC a prezentat un reportaj despre elvețienii care culegeau spaghete din copaci.

Vocea din reportaj spunea chiar că oamenii erau fericiți deoarece gărgărița care ataca spaghetele din copac a dispărut. După emisiune, cei de la BBC au primit numeroase telefoane din partea publicului, oamenii căutând să afle de unde pot cumpără formidabilii pomișori.

În 1965, BBC le-a comunicat telespectatorilor că, datorită unei noi tehnologii, postul e capabil să trasmită, pe lângă imagini și sunete, și mirosuri. Mulți telespectatori au sunat la BBC și au confirmat mirosurile transmise prin imagini. Farsa a fost repetată în 2007, de această dată online, pe bbc.co.uk.

Tot BBC a realizat o farsă celebră la 1 aprilie 2008. Un reportaj anunța descoperirea unei colonii de pinguini zburători. A fost realizat chiar și un material video, care îl prezenta pe un jurnalist în timp ce mergea cu pinguinii prin Antarctica pentru ca, mai apoi, păsările să își ia zborul spre pădurea amazoniană.