Cel mai vizitat muzeu din lume în 2014

Muzeul Luvru
Cel mai vizitat muzeu din lume Foto: Facebook Musée du Louvre

Anul 2014 a fost un adevărat succes pentru mai multe muzee din întreaga lume, care se laudă cu milioane de vizitatori și cu încasări de milioane de dolari.

Cel mai vizitat muzeu a rămas Muzeul Luvru din Paris, cu 9.3 milioane de vizitatori care i-au călcat pragul, iar de câțiva ani domină clasamentul.  Vizitatorii au putut vedea în 2014 câteva dintre cele mai cunoscute opere de artă din lume, printre care și celebra pictură „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci, care este atracția principală a muzeului parizian, dar și surprize pe care organizatorii le-au pregătit.

Comparativ cu anul 2013, Muzeul Luvru a avut aproximativ același număr de vizitatori, informează AFP. Circa 70% dintre vizitatori au fost străini, iar americanii, chinezii, italienii, britanicii și brazilienii au predominat holurile muzeului de artă și istorie.

Anul 2014 a reprezentat și anul în care s-au redeschis pentru public sălile dedicate obiectelor de artă din secolul al XVIII-lea și posibilitatea de a revedea statuia Victoria din Samothrace, una dintre cele mai valoroase obiecte din muzeu. Reprezentanții muzeului i-au provocat pe iubitorii de artă să strângă fonduri pentru restaurarea celebrei statui din Grecia,  una dintre cele mai cunoscute sculpturi elenistice. Acțiunea lor a fost un adevărat succes, iar din vara anului trecut, vizitatorii pot vedea din nou statuia restaurată în muzeul fondat în anul 1793.

Victoria din Samothrace Foto: Facebook  Musée du Louvre
Victoria din Samothrace Foto: Facebook Musée du Louvre

„Peste 50% dintre vizitatori au mai puţin de 30 de ani, din care un procent important este reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, iar numărul lor a fost de 1,9 milioane”, au declarat reprezentanţii muzeului Luvru.

Pe următoarele locuri, se află British Museum din Londra, Metropolitan Museaum of Art din New York, National Gallery din Londra și Tate Modern tot din Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.