Cel mai tare dans făcut de invitați la o nuntă. De emoție, mireasa a izbucnit în lacrimi

haka invitati nunta
Dansul haka, realizat de invitați la o nuntă din Noua Zeelandă. Foto: Captură YouTube

Un dans tradițional haka, realizat cu pasiune de mai mulți invitați la o nuntă din Noua Zeelandă, a făcut-o pe mireasă să plângă de emoție. Impresionați, ea și soțul său au participat și ei la dansul specific populației māori din această țară, relatează BBC. Videoclipul postat pe internet a devenit viral în foarte scurt timp și a ajuns la peste 13 milioane de vizualizări.

Mireasa Aaliyah Armstrong, în vârstă de 21 de ani, a declarat pentru BBC că a fost extrem de impresionată de ritual. Ea a mai explicat că, prin acest dans, cavalerul de onoare al soțului său și-a exprimat respectul față de el. Nu a fost vorba de un gest de intimidare, așa cum au crezut unii internauți.

Haka, un dans cu țipete, expresii faciale exagerate, mișcări viguroase și bătăi puternice din picioare, este folosit în cultura tradițională māori drept strigăt de război pentru a-i intimida pe dușmani, însă este practicat și pentru a-i primi pe oaspeți sau în timpul unor ceremonii.

Filmul care a devenit viral pe internet a fost realizat la nunta lui Aaliyah și Benjamin Armstrong, care a avut loc în Auckland săptămâna trecută.

„Nu am avut de gând să particip până în momentul în care una dintre domnișoarele de onoare a sărit în grup. Am simțit nevoia să îmi arăt și eu dragostea și respectul”, a povestit Aaliyah.

Filmul emoționant durează aproape 3 minute și se încheie cu îmbrățișarea dintre cei doi miri și prietenii lor care au dansat haka. Dansul a fost organizat de cavalerul de onoare al mirelui.

Folosirea haka de către echipa de rugby All Blacks a Noii Zeelande a făcut cunoscut acest dans tradițonal în întreaga lume.

haka
La sfârșitul dansului, Benjamin Armstrong îi mulțumește cavalerului său de onoare printr-un gest specific populației māori. Foto: Captură YouTube
haka mireasa noua zeelanda
Emoționată, mireasa a izbucnit în lacrimi, iar apoi s-a alăturat invitaților care dansau haka. Foto: Captură YouTube

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă la Therme, paradisul termal deschis lângă București
Cum văd românii copilul ideal: muncitor, religios și responsabil. Comparație cu alte popoare
TOP 25. Cele mai slabe parole din 2015. Ce combinații nu trebuie să folosești

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.