Cel mai prost plătit antrenor de la Euro 2016 este Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu, antrenorul naționalei de fotbal a României (frf.ro)
Anghel Iordănescu, antrenorul naționalei de fotbal a României (frf.ro)

Selecționerul naționalei de fotbal a României are cel mai mic salariu de la Campionatul European care are loc în Franța, în această vară.

Anghel Iordănescu câștigă doar 120.000 de euro pe an, fiind la capătul inferior al unei liste conduse de Roy Hodgson, antrenorul Angliei, care încasează în cele 12 luni ale anului 5 milioane de euro.

Iordănescu a acceptat un salariu mult mai mic decât predecesorul său, Victor Pițurcă (400.000 de euro pe an).

La Euro 2016 va ajunge, însă, și un antrenor care nu este plătit deloc. Este vorba de selecționerul Rusiei, Leonid Slutsky, care face muncă pro bono. Predecesorul său, italianul Fabio Capello, câștiga 8 milioane de euro pe an.

În Grupa A de la Euro 2016, din care face parte și România, Iordănescu este depășit clar de Didier Deschamps (Franța, 2 milioane de euro), Vladimir Petkovic (Elveția, 750.000 de euro) și chiar de Gianni de Biasi (Albania, 280.000 de eur) în ceea ce privește remunerația anuală.

Joachim Loew, selecționerul care a adus titlul mondial Germaniei în urmă cu doi ani, e abia pe locul 4 în topul celor mai bine plătiți antrenori (3,2 milioane de euro), fiind peste Vicente del Bosque (Spania, 3 milioane de euro), dar sub Hodgson, Antonio Conte (Italia, 4,6 milioane de euro) și Fatih Terim (Turcia, 3,5 milioane de euro).

Bernd Storck, selecționerul Ungariei, nu a făcut publice detaliile financiare ale înțelegerii cu Federația de la Budapesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: