Cel mai periculos drum din România va fi reamenajat

DN1
DN1 între Azuga și Predeal. Foto: Andrei Stroe via Wikimedia Commons

Drumul spre munte DN1 va deveni mai sigur, au anunțat autoritățile, după ce lucrările de reamenajare a șoselei ar urma să înceapă în această primăvară. Vor fi construite mai multe sensuri giratorii, vor fi instalate mai multe separatoare de sens și semafoare.

Lucrările vor costa peste 33 de milioane de euro, relatează digi24.ro. Deocamdată, DN1 este cel mai periculos drum al României. Doar anul trecut, pe DN1 au avut loc 276 de accidente soldate cu 98 de morţi şi 250 de răniţi grav.

Dacă separatoarele de sens ar fi fost puse mai demult, tragedia de acum o lună, când un tânăr a intrat cu maşina pe contrasens şi a ucis 5 persoane, nu ar fi avut loc.

Potrivit proiectului Companiei de Drumuri, sensuri giratorii ar urma să fie construite şi la Bărcăneşti, Sinaia şi Comarnic. În plus, se vor crea refugii pentru trecerile de pietoni şi se va instala parapet de beton pe încă 28 de kilometri. Astfel de protecţii vor fi instalate şi pe şoselele care leagă Bucureștiul de Suceava, Constanţa sau Timişoara.

Compania de Drumuri vrea să obțină bani din fonduri europene pentru aceste lucrări. Autoritățile intenționează să demareze lucrările la DN1 în martie anul viitor, urmând ca acestea să dureze doi ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.