Cel mai norocos român. A supraviețuit unei avalanșe și a filmat-o

Un român a fost prin într-o avalanșă zilele trecute și a reușit să filmeze acest moment spectaculos cu care face furori în întreaga lume.

În timp ce cobora cu snowboardul pe vârful Păpușa din județul Gorj, de la 2135 de metri, salvamontistul voluntar şi instructor de sporturi de iarnă Sorin-Alexandru Radu a nimerit într-o avalanşă pe data de 3 februarie.

Acesta avea în acel moment atașată la cască o cameră și a reușit astfel să surprindă experiența de care se tem toți cei care merg iarna pe munte.

O avalanșă s-a pornit din senin, iar în filmulețul pe care Sorin l-a încărcat pe internet se poate vedea cum zăpada se rupe în valuri în jurul său și cum este pe rând acoperit, lovit și răsucit de avalanșă.

Instructorul a avut mare noroc și a scăpat nevătămat, iar acest lucru este extraordinar, deoarece mai multe persoane își pierd viața anual. Acest fenomen se înscrie printre cele mai dramatice evenimente ale muntelui și reprezintă un pericol pentru populația montană din numeroase țări ale lumii.

Extinderea activităților turistice și, în special, practicarea sporturilor de iarnă determină o creștere a riscului impactului avalanșelor asupra societății, informează wikipedia.org, iar trecerea sportivului în acel moment pe zăpada destabilizată a condus la declanșarea avalanșei.

Filmulețul lui Sorin-Alexandru Radu a fost preluat și de site-uri din străinătate care prezintă experiența prin care a trecut și din care foarte puține persoane supraviețuiesc pentru a o povesti.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.