Cel mai norocos om din lume. A câștigat la loterie după ce a supraviețuit unui accident de avion

Un indian care lucrează în Emiratele Arabe Unite a câștigat un milion de dolari la o tombolă organizată de lanțul de magazine Dubai Duty Free, la numai 6 zile după ce avionul în care se afla a luat foc la aterizarea pe același aeroport, informează gulfnews.com.

Pentru Mohammad Basheer Abdul Khadar, un indian în vârstă de 62 de ani care lucrează în Dubai de 37 de ani, două numere au fost extrem de norocoase: EK521 și 0845.

Khadar s-a aflat la bordul zborului EK521 al companiei Emirates, care s-a prăbușit la aterizarea pe aeroportul din Dubai din cauza unor probleme la trenul de aterizare. Avionul a luat foc, însă toate cele 300 de persoane aflate la bord au supraviețuit și au fost evacuate din aeronavă. Un pompier și-a pierdut viața în timpul intervenției.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, iar după câteva zile Khadar a câștigat un milion de dolari la loteria Millennium Millionaire („Milionarul Mileniului”) organizată de Dubai Duty Free.

Khadar, un bunic de 62 de ani care mai are doar 4 luni până la pensie, și-a cumpărat biletul cu numărul 0845 în momentul în care a plecat în vacanță în sudul Indiei alături de familia sa. Bărbatul își făcuse un obicei din a cumpăra un bilet pentru tombolă de fiecare dată când mergea în vizită în țara sa natală.

Khadar a devenit milionar după ce și-a cumpărat cel de-al 17-lea bilet, a povestit el pentru „Gulf News”.

„Lucrez în Dubai de 37 de ani și am simțit mereu că asta este țara mea. Duc o viață simplă și acum că trebuie să ies la pensie simt că Dumnezeu mi-a dat o a doua șansă în momentul în care am supraviețuit accidentului de avion și că m-a binecuvântat cu acești bani ca să fac fapte bune cu ei”, a spus el.

Bărbatul trăiește în Dubai din 1978, însă după ce va ieși la pensie se va întoarce în India, unde vrea să găsească o slujbă care să îi permită să îi ajute pe oamenii sărmani: „Vreau să îi ajut pe copiii din Kerala (un stat din sudul Indiei – n.r.), care sunt mai puțin norocoși decât alții și care au nevoie de ajutor financiar și medical”.

Khadar, care lucrează pentru un dealer auto din Dubai, câștigă acum în jur de 2.000 de euro pe lună. De-a lungul timpului, o bună parte din banii câștigați au fost cheltuiți pentru tratamentul fiului său paralizat în urma unui accident suferit la doar 13 zile după naștere.

„A trebuit să cheltuiesc foarte mulți bani pentru tratament. În urmă cu câțiva ani a trebuit să iau un împrumut de 1,8 milioane de rupii (aproximativ 24.000 de euro) pentru o operație importantă. Am reușit să achit datoria”, a mai spus câștigătorul loteriei.

cel mai norocos om Mohammad Basheer Abdul Khadar
Mohammad Basheer Abdul Khadar. Foto: gulfnews.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Care sunt țările care au cea mai bună reputație în lume

https://greatnews.ro/muntele-elbrus-erik-gulacsi-cel-mai-tanar-alpinist/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.