Cel mai neobișnuit WC, într-un sat din România | FOTO

casă wc
Casă părăsită din satul Tomnatec. Foto: Dan Terteci (adevarul.ro)

Un sat pe cale de dispariţie din judeţul Hunedoara le oferă călătorilor o priveliște inedită: una dintre casele din localitate are în spate un WC făcut dintr-o cabină telefonică, relatează adevarul.ro.

Casa bătrânească din satul Tomnatec, comuna Bulzeştii de Sus, este acum părăsită.

Familia care a locuit în casa veche din lemn a transformat prima cabină telefonică adusă în sat într-o toaletă sătească. Cabina telefonică a fost amplasată în spatele casei. I-a fost detaşat telefonul, iar în locul liber a fost aşezat „un tron”. Pentru a avea parte mai multă de intimitate, oamenii au vopsit în albastru partea de jos a geamurilor care compun cabina, mai notează sursa citată.

În prezent, casele și bisericile din sat au fost abandonate, iar din acest motiv nici cabina telefonică nu a mai fost folosită de ceva timp.

Programul „Prima baie”. Românii care au WC în curte ar putea primi bani de la Stat

Potrivit unui raport din 2013 al Comisiei Europene, România se află pe primul loc în topul ţărilor cu gospodării care au WC-uri în curte: 40,7% din români au WC-urile în curte, faţă de 25% în Bulgaria. Letonia, cu 15,8%, se află pe locul al treilea.

La polul opus se află Danemarca, Spania, Olanda şi Suedia: aici, procentul este zero.

wc cabina
Cabina telefonică folosită pe post de WC în satul Tomnatec. Foto: Dan Terteci (adevarul.ro)

Recent, deputatul PSD Aurelia Cristea a cerut Guvernului să demareze programul „Prima baie”, prin care fiecare familie care are acces la apă curentă să primească bani pentru a-și amenaja grup sanitar în locuință.

Aurelia Cristea propune acordarea unei subvenții de 200 de euro pentru fiecare gospodărie care își amenajează o baie.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un radar din România a prins 2 cai care pășteau cu 104 km / h
Parlamentarii vor să schimbe stema României
Un pod nou peste Dunăre în România. Guvernul l-a promis încă din anul 2000

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.