Cel mai mare centru de distracții din România are noi reguli: fără boxe, televizoare sau nunți

În Centrul Vechi al Capitalei vor fi noi reguli pentru terase și restaurante. Potrivit unei Hotărâri de Consiliu General, pe terase nu vor mai fi televizoare sau videoproiectoare. Astfel, cei care vor să vadă meciuri vara la o bere în Centrul Vechi trebuie să meargă în interior, în baruri.

O altă măsură este aceea că jardinierele din plastic și plante decorative artificale, precum și folosirea covoarelor din plastic vor fi interzise. De asemenea, mobilierul de terasă va fi doar din lemn sau metal, iar umbrelele vor fi doar albe sau bej.

Consilierii au mai votat și ca în Centrul Vechi Istoric din București să nu existe grătare în aer liber. Excepții se vor face doar atunci când sunt evenimente speciale de scurtă durată.

Pe terasele sezoniere muzica și spectacolele live trebuie să se încheie până la ora 22:00 și sunt interzise nunțile și botezurile.

Direcția Generală de Dezvoltare Urbană a Bucureștiului va da autorizații teraselor sezoniere astfel încât să existe o zonă liberă de circulație pe trotuare de minim 4 metri, pentru intervenții de urgență.

Aceste măsuri vin în condițiile în care, potrivit analiștilor, Centrul Vechi al Capitalei oricum s-ar afla într-un regres în ceea ce privește partea economică. Aproape 50% dintre spațiile de închiriat își schimbă chiriașii în fiecare an, întrucât patronii de cluburi, terase sau restaurante nu se bucură de succes cu afacerile lor. Însă cei care au afaceri de mai mulți ani în Centrul Vechi spun că sunt foarte mulți care nu știu să investească.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.