Cel mai liniștit loc de pe Pământ, camera care devine insuportabilă pentru om

Specialiștii de la Microsoft au creat în „Clădirea 87”, în cadrul campusului companiei Redmond, din Washington, Statele Unite, o cameră fără ecou. Acest spațiu este astfel construit fonic încât poate absorbi complet toate sunetele.

Cei de la Microsoft au creat această cameră pentru a-și testa device-urile. Și nu doar au reușit să construiască o cameră foarte silențioasă, ci, potrivit celor de la Cartea Recordurilor, au creat cel mai liniștit loc din lume. Până acum, acest record era deținut de o cameră de testare acustică din laboratoarele companiei Orfield, din Minneapolis, care a fost omologată în 2012.

Pentru a controla mediul acustic, cercetătorii de la Microsoft au „tapetat” pereții și tavanul cu foarte elemente fonoabsorbate așezate în poziții îndelung studiate. Inclusiv podeaua este construit astfel încât să fie fonoabsorbantă și nu are legătură directă cu restul clădirii.

De asemenea, pentru a ca zgomotul exterior să nu „polueze” camera există un „strat de aer” între pereții „celui mai liniștit loc din lume” și restul clădirii. O conversaţie normală se face la 50 de decibeli, vocea şoptită are 30 de decibeli, iar în această cameră se înregistrează valori de -20 de decibeli. Un reporter a testat această cameră și a spus că a avut senzația că, deși vorbea, avea impresia că nu poate spune ceea ce gândește. De asemenea, la un moment dat a început să-și piardă controlul și cameră începea să devină insuportabilă.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.