Cel mai iubit partid din România este PCR

Partidul Comunist Român (Wikimedia Commons)
Partidul Comunist Român (Wikimedia Commons)

Un sondaj IRES arată că majoritatea românilor cred că Partidul Comunist Român a fost mai bun decât grupările politice actuale.

Peste jumătate (52%) dintre respondenții întrebării ”Cum credeţi că a fost PCR comparativ cu partidele actuale?“ au spus răspicat ”mai bun”, în timp ce doar 18% dintre ei cred că a fost ”mai rău”. Opt procente sunt de părere că sunt ”la fel”, în timp ce 22% nu au nicio opinie în acest sens, scrie Adevărul.

Dintre cei care cred că PCR a fost mai bun decât grupările politice actuale, cei mai mulți au vârste cuprinse între 51 și 65 de ani (60,4%), în timp ce persoanele cu vârste de peste 65 de ani au răspuns în acest fel doar în proporție de 56%.

Peste 40% dintre tineri cred și ei că PCR a fost mai bun decât partidele actuale.

Sondajul IRES a fost efectuat în 2 februarie 2016, pe un eșantion total de 1199 de oameni cu vârsta de peste 18 ani, având o eroare de 2,9%.

Mai mult, sondajul arată că 53% dintre români cred că Nicolae Ceaușescu a fost un lider bun, în timp ce un sfert dintre ei cred că a fost ”rău”.

Același studiu arată că 43% dintre respondenți l-ar vota pe Nicolae Ceaușescu dacă ar candida astăzi pentru funcția de președinte, în timp ce 49% nu l-ar mai alege.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Banii cu care cumperi normalitatea. Ce poți face cu 5.000 de lei într-un sat măcinat de sărăcie
Schimbarea la față a satelor sărace din România. Oamenii care își iau viitorul în propriile mâini
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României