Cel mai înalt și cel mai scund om din lume s-au întâlnit pentru prima dată

Cel mai înalt și cel mai scund om din lume s-au întâlnit pentru prima dată/ Facebook Guiness World Records

Cartea Recordurilor este o carte de referință publică publicată anual, care conține o colecție recunoscută internațional de recorduri mondiale, atât performanțe umane cât și lucruri extreme ale lumii naturale.

Această carte este cea și cea mai bine vândută carte care deține drepturi de autor, informează wikipedia.org și este depăşită în vânzările totale anuale doar de Biblie, Coran şi de Micuţa Carte Roşie a lui Mao Zedong

Din anul 1954 și până acum, mii de persoane au încercat să doboare recorduri mondiale care erau prezentate în fiecare an în Cartea Recordurilor. Dacă pentru unii este foarte simplu, deoarece se nasc cu anumite abilități unice, pentru alții este o adevărată provocare și vor să fie incluși în celebra ediție a cărții.

Sultan Kösen este originar din Turcia și are 32 de ani. Bărbatul deține în prezent recordul de a fi cel mai înalt om din lume în viață. El măsoară 2.51 metri și a fost prezent de câteva ori și la televiziunile românești, unde a vorbit despre afecțiunea sa la hipofiză care i-a accelerat creșterea până acum patru ani, când a fost operat în Statele Unite, de către medicii de la Universitatea Virginia. De doi ani, datorită tratamentului pe care îl urmează, dar și a operației, turcul nu a mai crescut deloc.

El s-a întâlnit ieri, la Londra, cu cel mai scund om din lume, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, care măsoară doar 54,6 centimetri și este considerat cel mai scund adult în viață.

Această întâlnire cu adevărat inedită s-a desfășurat cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a evenimentului „Ziua recordurilor”, iar cei doi bărbați au luat ceaiul împreună, pe o peluză din apropierea Palatului Westminster Abbey.

„Sunt încântat să mă întâlnesc cu cel mai înalt om din lume. Eram curios să văd cum arată opusul meu”, a declarat Chandra Bahadur Dangi, în vârstă de 75 de ani, care a purtat la această întâlnire inedită un costum tradiţional nepalez, iar Sultan a fost, de asemenea, încântat de întâlnirea cu micuțul bărbat.

Nepalezul este foarte fericit și pentru că, datorită înălțimii sale, a reușit să viziteze multe locuri pe care nu ar fi putut să le vadă vreodată în viața sa. Cel mai înalt și cel mai scund om din lume au fost o adevărată senzație pentru fotografii aflați la eveniment.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.