Cel mai greu sudoku din lume – Rezolvare

Mai sus este rezolvarea corectă a grilei considerate cel mai greu sudoku din lume.

Grila a fost concepută de matematicianul finlandez Arto Inkala. Grila lui Inkala este considerată un adevărat Everest al jocurilor numerice, numai minţile cele mai ascuţite având şanse să o rezolve.

Sudoku este un joc cu reguli extrem de simple: pe fiecare linie verticală, pe fiecare linie orizontală şi în fiecare grup de 3X3 căsuţe cifrele de la 1 la 9 trebuie să apară o singură dată.

Inkala spune că jucătorii care se încumetă la această grilă trebuie, la un moment dat, să gândească 10 mutări în avans, pentru a plasa cifra potrivită în grilă.

Nordicul spune că sunt atâtea variante ale acestui joc încât este greu de spus dacă acesta este cel mai greu sudoku din lume. „De fapt, cred că cel mai dificil nu a fost încă descoperit”, spune el.

Recomandările editorilor GreatNews, pentru iubitorii de jocuri logice:

O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni
Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva
Ești mai inteligent decât un copil de clasa a 8-a? Două probleme prin care poți aflaTest de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine
Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.