Cel mai des motiv care duce la divorț, descoperit de către cercetători

Foto: pasja1000 / pixabay.com

Un studiu realizat pe o perioadă de aproape două decenii a ajuns la o concluzie interesantă legată de motivul principal pentru care cuplurile ajung la divorț

Dacă mulți s-ar grăbi să spună că diferențele de opinie sunt cele care despart cel mai des un cuplu, cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Iowa consideră că boala este un adevărat dușman al unei căsătorii, iar dacă soția se îmbolnăvește sau este diagnosticată cu o boală gravă, soțul va renunța mult mai ușor la mariaj.

Cercetătorii au descoperit că rata divorţurilor este cu şase procente mai mare dacă soţia este aceea care se îmbolnăveşte, în comparaţie cu situaţiile în care ele rămân sănătoase și și-au bazat concluziile pe un studiu desfășurat pe monitorizarea a 2701 cupluri, pe parcursul a două decenii. În schimb, starea de sănătate a soţilor nu a influenţat riscul de divorţ în cazul cuplurilor monitorizate.

Între 1992 și 2010, cuplurile au fost monitorizate de către cercetători, iar prima cerință pentru a participa la studiu era ca unul dintre partenerii din fiecare cuplu să aibă peste 51 de ani. În 2010, la finalul studiului, 32% dintre cuplurile studiate divorțaseră, iar în cazul a 24% dintre cupluri, unul dintre parteneri a rămas văduv sau văduvă.

Studiul condus de către Amelia Karakker a scos la iveală și motivul cel mai des pentru care cuplurile divorțează: boala. Partenerii nemulțumiți de bolile celorlați ajung mai des la divorț, dar și motivele financiare sunt cele care îi determină pe oamenii căsătoriți să renunțe la celălalt partener.

Atunci când este sănătoasă, o femeie este adeseori principalul furnizpr de servicii medicale în casă și este educată să ofere servicii medicale familiei sale. În schimb, bărbații care trebuie să aibă grijă de o parteneră bolnavă nu reușesc întotdeauna să ofere o îngrijire adecvată și se ajunge la divorț, informează Journal of Health and Social Behaviour.

Foto: pasja1000 / pixabay.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.